Ez van –  Blog –  Tudatmódosítók –  Salátástál –  Terápia –  Sorskönyv nélkül –  Olvasókönyv –  Képmutatás –  Kijárat...

Mottó, egyúttal felhívás az Olvasóhoz:
         „Ha nem a megoldás, akkor a probléma része vagy.”
   –   Ez bármire igaz.

Birtalan Balázs naplója

Birtalan Balázs Örülök, ha blogomat – ahogy nevezni szoktam: „napi rendes és rendetlen agymenéseimet” – nemcsak olvasással, de megjegyzéseiddel is megtiszteled. Mivel korántsem gondolom, hogy elértem volna a személyiségfejlődés csúcsára, kifejezetten szükségem van mind elismerésekre, mind építő kritikákra. Az ún. kommentezés során választhatsz: gondolataidat megoszthatod velem saját neved aláírásával, vagy – a netes hagyományoknek megfelelően – valamilyen nick-et használva, illetve írhatsz anonim módon. A döntés a tied; előrebocsátom azonban, hogy a névtelen mocskolódásról és észosztásról elég markáns a véleményem. Ha a bírálatnak ezt a módját választod, ne háborodj föl utólag, ha e véleményemnek a konkrét helyzetben is hangot adok. Emellett alapelvem, hogy nem törlök kommentet akkor sem, ha tartalma és stílusa látványosan távol esik a számomra egyébként elfogadhatótól. Kivétel a spam és a flood – annak érthető okból nem kegyelmezek. (2005)

csütörtök, augusztus 23, 2007
10:28
 
Szentbékkálla, Öreghegy Fogadó


Öreghegy FogadóSzentbékkálla egy barátságos kis falu a gyönyörű és békés Káli-medencében, mintegy negyedórányi autókázásra a Balatontól. A falu egyik nevezetessége az étteremként és panzióként egyaránt prosperáló Öreghegy Fogadó. A helyre a két évvel ezelőtti nyaralásunk során bukkantunk: akkori ábrahámhegyi szállásadónk ajánlotta. Akkor ötösben ebédeltünk ott. A helyet szépnek találtuk, az ételt felejthetőnek. Legnagyobb élményünk a kb. 15 éves pincérfiú volt, akire a főnök távollétében rábízta az egész hodályt, aki méltóságteljesen járkált tökéletes pincérszerelésében az asztalok között, amikor azonban eltávolodott úgy tíz lépésnyire, akkor elkezdett szaladni, mint a mérgezett egér. Kihoznia még véletlenül sem sikerült soha azt, amit kértünk, úgyhogy az ebéd egyszerre zajlott kínosan és kedélyesen: szegény olyan kétbalkezes, olyan mafla, olyan szánalmas volt, hogy az ember nem tudta, sírjon-e vagy röhögjön. Számlát alig tudtunk kapni a végén, mert a főnök elment ugyan, neki azonban nem szabad a kasszához nyúlnia, úgyhogy most akkor nem tudja, mi van... Valahogy mégis sikerült fizetnünk, és összeadtunk neki kb. ezer forintnyi borravalót, hadd legyen neki is egy jó napja. Szemlátomást soha nem látott még ilyet. Ámuló, elkerekedett szemekkel nézett ránk:

– Akkor ez most az enyém...? Tényleg az enyém?!

Öreghegy FogadóGondoltuk hát az idén, megnézzük, mi lett két év alatt a mi kis barátunkból, e célra azonban, úgy véltük, tökéletesen megfelel majd egy leves meg egy kávé. Leparkoltunk hát az Öreg-hegy Fogadó előtt. Nem, nem tévedés: szándékosan írtam kötőjellel, szemben a címben szereplő verzióval. Tessék megnézni a honlapjukat: egyetlen oldalon belül négy különböző formában található fel a hely elnevezése:

   1. Öreghegy Fogadó
   2. Öreghegy fogadó
   3. Öreg - hegy Fogadó
   4. Öreg-hegy Fogadó


Mondjuk részben meg tudom érteni a dolgot – annak idején én is csináltam hasonlót iskolai dolgozatban: ha nem voltam biztos egy többször előforduló kifejezés helyesírásában, egyszer így, másszor amúgy írtam: valamelyik csak bejön, és igaz, hogy egy hibám így biztosan lesz, viszont legalább az is biztos, hogy nem lesz két hibám. (Annyiban nem helytálló a példa, hogy én legfeljebb két verziót próbáltam ki, és a saját nevem betűzése többnyire nem okozott gondot.)

Beléptünk hát, és láttuk rögtön, hogy a fiúcska ezúttal nincs ott. Az éttermet a kerthelyiségtől elválasztó ajtóban egy huszonéves pincér állt, illő eleganciával: fekete szövetnadrág, makulátlan fehér ing – ahogy az méltó egy jó nevű étteremhez.

– Jó napot kívánok! – köszöntünk Tomival nagyjából egyszerre.

– Sziasztok – így a jó nevű étterem illően elegáns pincére, és nem sietett hellyel kínálni. Nyeltünk egyet, majd mondtuk, hogy talán fogyasztanánk valamit.

– Üljetek le valahol – bökött a kerthelyiség felé, így hát leültünk valahol. Az asztalon kék abrosz volt, az abroszon egy hamutartó, valamint egy cigarettától származó lyuk. Kisvártatva a pincér megjelent, kezünkbe adta az étlapot, és tudakolta, mit innánk. Na most ezt a nyitókérdést mi zsigerből utáljuk, két okból is. Ezek közül a kisebb az, hogy italt az étkezni is szándékozó ember leginkább az étel függvényében választ. A nagyobb ok: hogy a bánatba' rendeljünk italt addig, amikor nem tudjuk, mit tartanak? Úgyhogy az ilyenkor szokásos válaszomat adtam:

– Először megnéznénk, mi van...

– Ja, jó – felelte enyhe sértődöttséggel elegy csodálkozással a pincér –, de ez csak étlap, ezen nincsenek italok. – Nem kérdeztük meg, hogy akkor mégis miből feltételezte, hogy az ételek közül tudunk majd italt választani, inkább érdeklődtünk, hogy kaphatnánk-e esetleg itallapot is. Erre késznek mutatkozott, és eltűnt az asztalunktól – jó öt percre. (Dél volt, kánikula, nem sokkal nyitás után; rajtunk kívül tán ha két asztalnál ült vendég.)

Amíg az itallapra vártunk, áttanulmányoztuk az étlapot. Volt rajta mit nézni: először is azt, hogy melyik ételnek mi az ára, mert az étel nevét és az árat tartalmazó oszlopok kissé el voltak csúszva egymáshoz képest. A nyomtatás eme hiányosságait windózos grafikák igyekeztek pótolni: az étlapon épp hogy csak anim gifeket nem találtunk. Viszont szerepelt ott szem-szájnak ingere; a kedvenceinkre még emlékszem: „petrezsejmes” krumpli (így, pontos j-vel), „pároltrízs” (így, egybeírva és hosszú í-vel), valamint valamilyen leves „finommetéltel” (így, 1 t-vel).

A levesek között egy tűnt izgalmasnak; olyasmi neve volt, hogy Raguleves Erdészné módra Erdészné leves „Szép Ilonka” módra. A német fordításban „Försterinsuppe” szerepelt, azaz „erdésznéleves”, ami így elég kannibalisztikusan hangzik; na, gondoltuk, ha egyszer talán visszatalál hozzánk a pincér az itallappal, megkérdezzük tőle, ugyan mi is ez. Így is tettünk.

– Ja, az nincs – volt kész azonnal a válasszal. – Én ma 9-kor kezdtem itt dolgozni, és azt mondták, hogy az az egyetlen, ami nincs. – Ha nincs, hát nincs, törődtünk bele bánatosan, de azért kíváncsiságból megkérdeztem, hogy ha mégis volna, akkor mi volna az.

– Nemtom – vont vállat készségesen a pincér –, asszem, valami marha... – Ebben maradtunk, de mielőtt az erdészné helyett bármi mást választhattunk volna, a pincér ismét eltávozott, ismét huzamosabb időre. Amikor végül visszatért, Tomi kért egy babgulyást meg egy ananászlevet, én meg egy francia hagymalevest (bízván abban, hogy azon nagyon nincs mit elrontani), valamint – az ittalapról választva – 100%-os narancslevet.

Telnek-múlnak a percek, és jön a pincér tálcával, rajta egyetlen pohárral.

– 100%-os narancslé nincs, 50%-osat hoztam – nyújtotta felém –, ugye jó lesz?

– Nem, nem lesz jó – válaszoltam, mérsékelten barátságos hangon. – Akkor kérek egy pohár csapvizet jéggel. – A pincér tudomásul vette, majd közölte Tomival, hogy ananászlé sincs. Tomi kért egy gyömbért, a pincér ki is hozta, a (jég nélküli) vizemmel együtt.

Ismét eltelt egy hangulatos negyedóra, amikor is felbukkant a színen egy klottgatyás, atlétatrikós pasi, a kezében három levessel. Megállt a kert közepén, és fennhangon érdeklődött, melyik kié lesz. Mondtuk, hogy a mienk a babgulyás meg a hagymaleves. Letette elénk, de úgy látszik, elsőre nem tudta megszámolnia, hogy ketten vagyunk, mert ezután a következő kérdést sikerült föltennie:

– Ide lesz-e a húsleves is? – Tájékoztattuk, hogy nem, nem ide lesz, és nekiálltunk a levesnek, amely leginkább forró volt. Tomi babgulyása utóbb egyszerű bablevesnek bizonyult, amelybe belefőztek pár falatnyi mócsingos húst. Az én francia hagymalevesem alapja vélhetőleg valamilyen erőleveskocka volt. A levesen kívül a csészében hagyma volt található, valamint (nem röhög!) grízgaluska. Se habarás, se pirítós, se sajt, se bors: ez volt a francia hagymaleves. Íze nemigen volt; gondoltam, némi sóval és borssal azért mégis megpróbálom ehetővé tenni. Nyúltam volna a sótartó után, de a teríték továbbra is a hamutartóból és az égett lyukból állt. Na, akkor szólok a pincérnek, gondoltam, és nyúlok a szalvétáért, hogy megtöröljem a számat – ekkor tűnt fel, hogy szalvéta sincs.

– Kérek szépen sót, borsot és szalvétát – szóltam oda az arra járó pincérruhás pincérnek. Ő erre, esküszöm, az alábbi mondattal válaszolt:

– A sót-borsot hozom, a szalvéta ott van a leves alatt. – Teccikérteni: van az a fecni szalvéta, amelyet a levesescsésze és az alatta levő kistányér közé szokás elhelyezni, hogy megakadályozza az esetlegesen kicsöppenő leves visszafreccsenését. Arra utalt a fiatalember, és esze ágában sem volt szalvétát hozni nekem. Viszont a másik asztaltól odahozott valamit:

– Tessék, a só és bors. – Ránéztem: nyitott, kétrekeszes tartó volt (az a fajta, amelybe az ember ujjal vagy késheggyel nyúl), így nem volt nehéz megállapítanom a tényállást:

– Elnézést: ez só és paprika. – Bután nézett. – Én sót és borsot kértem.

– Ott a só és bors – mondta, és nemigen értette, mi bajom van. Elismételtem, felfogta, és eltűnt a konyha felé borsért. Vártam, vártam, közben nyammogtam a (sózva már ételszerű) hagymalevest, Tomi meg a babgulyásnak titulált bablevesét (amelyhez természetesen kenyeret nem hoztak, de azért már nem is mertünk szólni). Alig nyolc-tíz perc elteltével visszajött a pincér, és átnyújtott egy borsszórót, amelynek az alján búslakodott úgy másfél milliméternyi őrölt feketebors. (A levesemből volt még hátra úgy három kanálnyi.) Tomi is végzett, és hosszasabb tanácskozást nem igényelt, hogy úgy döntsünk: inkább nem kísérletezünk itt kávéivással. Kértem a számlát.

Ismét telt-múlt az idő, addig volt időnk összeszámolni: a két leves meg az egy gyömbér kb. 1300,– Ft. Majd előkerült az atlétatrikós pasas, és letett elénk egy cetlit. Biztos ismeri mindenki azokat az irodai összeadógépeket, amelyekbe fehér papírszalagot fűznek: na olyat kaptunk, számla helyett.

– Kettőezer-négyszázhúsz forint lesz – mondta kedvesen, mi meg gyorsan összedugtuk a fejünket a blokk fölött, hogy azért ennyire nem lehetünk bénák fejszámolásban. Miután láttuk, hogy a kétlevesnyi-egygyömbérnyi fogyasztásunk négy tételként szerepel a számlán, megkérdeztük az atlétatrikóst (akiről utóbb kiderült, hogy ő a tulaj), tán elmagyarázná-e, miről is van szó.

– Akkor volt ugye a túróscsusza, az ezeregyszáz... – kezdte szemrebbenés nélkül.

– Miféle túróscsusza? – hördültünk fel mindketten. – Két leves volt meg egy gyömbér.

– Ja, akkor biztos a szomszéd asztal fogyasztását mondta be a kollegám – válaszolta anélkül, hogy legalább egy picit zavarba jött volna, illendőségből. Körülnéztünk: sehol senki nem evett túróscsuszát. A tulaj belátta, hogy ez most így nem jött be, úgyhogy pár perc múlva visszatért, továbbra sem számlával vagy nyugtával, haenm egy másik, hasonló cédulával:

– 1320 forint.

Ekkorra azért már meglehetősen alacsony volt az ingerküszöböm, és megkérdeztem:

– Számlát maguk nem szoktak adni? – Így jár az ember, ha egyrészt közgazdász a párja, másrészt, ha ő maga jogi jellegű szakmában sertepertél: az évek során elég jól megtanultam felismerni, hogy a kezembe nyomott, számokat tartalmazó papír számla-e vagy sem. A számla attól számla többek között, hogy sorszáma van, minimum két példányban készül, a másodpéldányt lekönyvelik, az összege pedig bevételként jelentkezik, és a kereskedő adózik utána. Továbbá a számla tartalmazza az áfát is, amely nem a kereskedő zsebében landol, hanem a költségvetésben: abból lesznek iskolák, autópályák – meg gáz és villany például Szentbékkállán. Ha valahol nem kapok számlát, akkor az áfa összege címen kifizetett összeg valójában nem más, mint busás (elvégre 20–25%, mikor hogy) borravaló.

– Ott a számla – mutatott a tulaj a cetlire, és várta a pénzt.

– Ne haragudjon, ez nem számla – mondtam, nem azért, mert egyébként aggályosan jogkövető vagyok, hanem mert megvan a a szint, ameddig még elviselem, ha palira akarnak venni – és az Öreghegy Fogadóban ért ingerek ezt a szintet már messze meghaladták. A tulaj végül elindult, hogy számlát hozzon, én meg (beismerem, kevéssé szofisztikált módon, jó hangosan) utána szóltam: – Végül is nem muszáj számla, de akkor nem fizetem ki az áfát!

Ismét eltelt úgy öt perc (arra tippeltünk, hogy be kellett kapcsolni a számítógépet: valószínűleg az elmúlt szezonban még nem adtak ki tényleges számlát), és kijött a tulaj, és ezúttal valódi számlát hozott: rajta volt a cég rövidített neve (Sárvári Csaba és társa KKT), székhelye (8281 Szentbékkálla, Dózsa Gy. u. 1.) és adószáma (20604008-2-19), valamint az összeg: 1309,– Ft. (Arra nem kaptunk értelmes választ, hogy az előbb a végösszeg miért ezerháromszázhúsz volt.) Kifizettük fillérre, aztán felálltunk és mentünk. A kijáratnál jól érthető „Viszontlátásrá”-val köszöntünk a pincérszereléses pincérnek, aki a változatosság kedvéért most nem azt mondta, hogy „sziasztok”, hanem egyszerűen nem köszönt vissza.

Épp készülünk beszállni a kocsiba, amikor feldúltan jön ki utánunk egy középkorú házaspár, szemlátomást közel az agyvérzéshez. Megkérdeztük, mi bajuk. Elmondták dúlva-fúlva, hogy kértek két buborékmentes ásványvizet meg egy rántott camembert-t. A pincér kihozott nekik két pohárban (tehát nem üvegben!) valami vizet, ami leginkább csapvíz volt, azután vártak úgy félórát, amikor a pincér megint jött, és közölte, hogy camembert sajna nincs, jó lesz-e trappistából. Ezen a ponton fölpattantak, a pasi mondta a pincérnek, hogy jól van, öcsi, akkor ezt az „ásványvizet” te fizetted, és kirobogtak. Mi ezen a ponton kapcsolódtunk be a történetbe. Beszálltak az autójukba (mi közben javasoltuk nekik, hogy ha ebédelni akarnak, menjenek Badacsonytomajra, a Borbarátokba). Ekkor a következő történt.

Az étteremből rohanva jön a pincér, és ordít a középkorú házaspárra, konkrétan a férfira:

– Te faszszopó kis geci, szállj ki a kurva kocsidból, mert leszedem a fejed, bazmeg, te rohadék! – Nyilvánvalóan nem volt számára megfelelő megoldás, hogy az állítólagos ásványvizet nem fizették ki. A férfi visszaordított a volán mögül a pincérnek, hogy „Köcsög!”, aztán beletaposott a gázba és elhúztak. Mi azt se tudtuk, köpjünk-e vagy nyeljünk: számos éttermi élményünk során nem sikerült még elsajátítanunk az adekvát viselkedést arra, amikor a pincér faszszopó kis gecinek titulálja a vendéget. Ezért inkább mielőbb el akartunk menekülni, mielőtt bajunk esik. Látjuk ám azonban, hogy a lépcső tetején megjelenik az atlétatrikós tulaj, mellette egy másik fickó, öltözete alapján minden bizonnyal szakács, és mondja jó hangosan a mi autónk rendszámát, meg azt, hogy na OK, akkor ezt felírjuk és feljelentjük...

...Ebben a helyzetben nem lehetett eljönni. Mi baja van ennek az őrültnek?! Odamegyünk hozzá, és kérdezzük: mi van, mit akar a rendszámunkkal?! Azt feleli, hogy ez üzletrontás, amit csináltunk, és hogy legyünk erősek, a kamera mindent rögzített, és feljelent, és... – Azt hittem, arra gondol, hogy ajánlottam a távozóknak egy másik éttermet, de nem: kiderült, hogy az az üzletrontás, hogy mi olyanokat kiabáltunk nekik, hogy faszszopó meg köcsög...

Úgy éreztem magam, mint Nyilas Misi, amikor a bizottság azzal vádolta meg, hogy ő ette meg a cipőkenőcsöt. Szerencsére a parkolóból odaérkező pincérben azért volt annyi jó érzés, hogy közölje a főnökével: nem mi kiabáltunk ilyesmit. (A jó érzés odáig nem terjedt, hogy megmondja: az inkriminált kifejezések az ő szájából származtak: simán rákente az eltávozott vendégekre.) A tulaj valójában csak az ordítozást hallotta, a hangot nem ismerte föl (meg aztán ha csak reggel 9 óta dolgozik ott a pincér, akkor még nem ismerhette annyira a hangját). Azonban ütötte tovább a vasat: ő akkor is feljelent, mert ez akkor is üzletrontás, és ezt nem tűri...

– De hát nem mi kiabáltunk, fogja fel! – próbálkoztam, de megvolt a válasz erre is:

– De szóba álltak velük!

Hát igen, erre tényleg nehéz volt mit mondani: valóban szóba álltunk velük. Ujjat húzni csak mérsékelten mertünk velük: ha ezek erdésznékből csinálnak levest, akkor nem kizárt, hogy az elégedetlen vendégeket is feldolgozzák, mondjuk pörköltnek. Tomi azonban most már a végére akart járni a dolognak, és követelte, hogy azonnal mutassák meg, hol van kifüggesztve a felügyeleti szervek neve és elérhetősége. Bementünk, ezúttal a bárpulthoz: a nevek és telefonszámok valóban ott voltak a pult fölött a falon, Orbán Viktor dedikált fényképe fölött. Tomi leírta az adatokat, a tulaj azonban azt mondta:


– Na, ebből elég, én hívom a rendőrséget! – Fel is vette a telefont, látszólag tárcsázott is: nyilván meg akart ijeszteni bennünket. A „rendőrségen” azonban úgy látszik, „nem vették fel”; amikor pedig látszott, hogy eszünk ágában sincs megijedni a rendőrség szó hallatán, sem a felemelt telefontól (utóbb megbeszéltük: voltaképpen kicsit meg is könnyebbültünk mindketten), és kiderült, hogy ezzel beégett, igyekezett észrevétlenül lerakni a kagylót.

Ezenközben a szakácsruhás fickó (lehetett csaknem húsz éves) azonban úgy vélhette, neki ma még nem jutott elég fontos szerep, ezért elkérte a személyi igazolványomat. (Az ötletet tőlem vette, ugyanis még odakint, amikor a tulaj a kamerával meg a feljelentéssel fenyegetőzött, én mondtam, hogy akkor tán lesz szíves igazolni magát, kihez is van szerencsém, de nem volt szíves). Én megmutattam a személyimet a srácnak (elovasni azért nem volt ideje), de mondtam, hogy OK, ha most épp ilyet játszunk, akkor ő is igazolja magát. Mire méltóságteljes hangon így kegyeskedett szólni:

– Az én nevem ott van az étlapon! – Elvettem egy étlapot: a Sárvári Csaba név mellett volt egy másik név is (nem emlékszem már), hogy konyhafőnök. Kérdeztem, hogy ő-e az, és büszkén helyeselt. Nem vettem a fáradságot, hogy elmondjam neki: egy étlap felmutatását általában kevés helyen fogadják el a személyazonosság igazolására.

A pincér közben (a konzekvens magázásunkkal dacolva, továbbra is tegezve) próbált közvetíteni: a vállamat paskolta joviálisan, hogy „a Csabi nem úgy gondolta ám, naaa...” – ám „a Csabi”, úgy tetszett, igenis úgy gondolta, mert a telefon után most új ötlettel próbálkozott: le akart buktatni minket.

– Tudom én, hogy önök valójában szélhámosok!

– Hö? – kérdeztünk vissza, mert ez új fejlemény volt.

– Igenis szélhámosok: adóhatóságnak adták ki magukat! Úgy viselkednek, mintha hivatal volnának! – Végül rájöttünk, mire gondolhat: az bánthatta a lelkét, hogy volt képünk valódi számlát kérni, és hogy az ezerháromszázkilenc forintunk után adót kell majd fizetnie. És olyan bonyolult szakkifejezéseket vettünk a szánkra, mint „áfa” meg „adószám” – ilyet csak szélhámosok tehetnek – vagy valódi APEH-esek...

És önmaga megnyugtatására elkezdte lóbálni a kis számológép-fecnit (amelyet fizetéskor végül is nem kaptunk meg), és azzal a nyilvánvaló ténnyel, hogy azt mi nem kaptuk meg, hangos szóval magasztalta előttünk a saját jogszerű magatartását, hogy márpedig ő igenis adott számlát, bibibí, bizonyítsuk be az ellenkezőjét, hahaha...

...A történetnek nincs poénja: szó szót követett még egy darabig, aztán a szereplők – vélhetőleg mindkét oldalon – arra a belátásra juthattak, hogy hülyékkel kár vitatkozni. Eljöttünk, az idegességtől remegő lábbal és gyomorral, és végül nem hívtuk fel sem a jegyzőt, sem a fogyasztóvédelmet. Mit mondhattunk volna? Milyen elégtételt várhattunk volna? Milyen lehetősége van ilyenkor az embernek?

Hacsak nem az, hogy leírja, mint én, és igyekszik a beszámolót minél szélesebb körben teríteni. Ha már üzletrontásról beszéltek: kapják meg. Túl fényesen amúgy sem mehet az üzletük. Megnéztem a cégkivonatukat: a cég jegyzett tőkéje mindösszesen 45.000,– Ft.

Szegények.

Címkék: , , ,


Hozzászólások:


A helyedben küldenék nekik egy e-mailt, amiben figyelmükbe ajánlom ezt a blogot. ;-)



Nézem, nézem, napok óta senki nem ír megjegyzést.... Én se írtam. De miért is nem?? Olyanok volnánk, mint a kereskedelmi tévék célközönsége, csak a rossz hírekre harapunk?
Úgyhogy most mégis írtam valamit, amivel azt akarom mondani, hogy legyen a jó hír is hír. Mint pl. egy jó, hangulatos, terveknek megfelelően alakuló nyaralás híre.



Régi (még bőven a rendszerváltás előtti) álmom, hogy a meglátogatni szánt vendéglátóipari egység vezetését valahogy jóindulatúan figyelmeztetem, hogy a környéket két figura (népi ellenőr, APEH-es, fogyasztóvédelmis) járja, így és így néznek ki. Aztán beülnék a haverommal, és élveznénk a mintaszerű kiszolgálást (vö. Gogol: A revizor).



Igen pozitív hangvételű fentebbi megjegyzésemet persze az előző pozsthoz szántam, csak nem figyeltem eléggé, és nem vettem észre, hogy ez már egy új. Talán a fotó miatt. Vagy mert hülye vagyok.



ecsém, te mekkora egy köcsög lehetsz:) kicsi. kis köcsög :) mondhatnám azt is hogy szerencsétlen...



1-1 lett a végeredmény :D hehe
gratula
remélem azóta már elolvasták



vendeglatos baratom szerint a vendeglatas nem tul bonyolult szakma. par dologra kell csak odafigyelni es a vendeg elegedett.
ennek ellenere nem tudnek fejbol olyan helyet mondani, ahol elegedett szajizzel jottem ki egy vacsora utan. egy ujabb pelda...
egyeb fortelyok:
gulyasleves? porkolt + husleves
palacsinta tegnapi? vagjuk be a mikroba egy zsiros mosogatorongy tarsasagaban. garantaltan felpuhul.
asvanyvizet kersz? van nekik tartalekban minden fajtabol UVEG. szodat betoltik, kicsit felrazzak, h szisszenjen amikor elotted "kibontjak"
sorolhatnam...



A buborékmentes vizes duó csinálta jobban: időben felmérték a helyben rejlő lehetőségeket. A Balaton partján még sokan próbálkoznak a másfél hónapnyi nagy kaszálással.
Szerencsére egyre több a tényleg, s megbízhatóan jó, visszajáró kuncsaftokra építő vendéglátó a tó mindkét partján.
Csak nehéz kiszűrni őket a sok szemét közül. Nem is értem, hogy a tisztességesek miért nem próbálnak valami módon elhatárolódni, felülemelkedni úgy, hogy a helyben nem ismerős vendégeknek se kelljen csalódnia, de még nem áll fenn a hitelrontás. Méghogy hitele ezeknek, legfeljebb banki vagy uzsora.
Pellengérre/Homárra az összes ilyen "faszszopó gecivel"!



Meglep ez a történet. Mi évek óta ahogy tudtuk, útjaink során beugrottunk a családommal ebbe az étterembe, annyira a kedvenceink közé tartozik/tartozott. Az a bizonyos Erdészné leves volt a fő ok, mindig hatalmas adag, nagyon különleges volt. Udvariasak, gyorsak, kultúráltak voltak. Hacsak nem történt tulaj váltás, nem áll össze nekem a kép... Kiváncsi vagyok a folytatásra, remélem meg fog szólalni a másik fél is.



A beszámoló oltári! A tinédzser pincér
tavaly még ott volt, de a tavalyelőtti szinten megrekedt tudással. Van nekem is egy idevágó emlékem: buszkirándulás 40 fok du. 14 ora, néhányan a csoportunkból a nyitott részen kávézgatnak, mi, gondoljuk, csatlakoznánk.
Pincér azonban csak nem érkezik. Befáradunk, hátha így meggyorsítható a dolog. Az ajtó mögött elénk áll a pincér és közli, hogy ZÁRVA vannak! Utalunk a kinn fogyasztó vendégekre és a nyitvatartási rendet rögzítő kis táblájukra, a pincér azonban ellentmondást nem tűrően ingatja a fejét és elismétli, ZÁRVA vannak. Semmi további magyarázatra nem volt hajlandó.

Az atlétatrikós tulaj akkor épp nem bukkant fel. Tán a frissen felvett konyhafőnökkel akadt sürgős dóga...
de legalább a táblát bevonták volna.

üdv



Juhuhúúú, ez az "adóhatóságnak adtad ki magad" dolog erősen muhaha :-) Ráadásul az adóhatóság nem fog erősködni a számláért: ha a pincér úgy vesz el pénzt, hogy a számlát nem nyújtja oda előtte, akkor a törvény betűje súlyosan lesújt ...



Én általában csak egy esélyt adok egy étteremnek, így a 15 éves pincér bénázása után, bármennyire is sajnálnám a srácot, többet oda nem mennék. Persze így ez a sztori nem születhetett volna meg :)



Először megjegyzést akartam írni, de rájöttem, meggondolandó, hogy szóba álljak-e a szóbaállóval...



Szia!
Tudod az a furcsa ebben számomra hogy vannak bizonyos munkakörök ahol az emberek megengedhetik magunknak ezt. Pl egy kiszolgáló egy ruhaboltban. Leszarja hogy bemész. A vendéglátós leszarja hogy ott vagy és kiszolgáljon, arról nem is beszélve hogy mit szolgál fel. Sajnálom hogy az én munkakörömben ez nem megengedhető. Felhív egy ügyfél, elmondja mit szeretne és majd lecspom a telefont hogy ma nincs kedvem dolgozni?
Szörnyű.Úgy fest nincs szükségük a pénzre. Ilyen világban? Elképesztő.



én veszprém megyei lévén voltam már az öreg-hegy-fogadóban kb egy éve, zalán másfél. a kaja igazoltan kritikán aluli, de nálam az Orbán-szentély verte ki a bizrosítékot!!! Nem kamu, frankón egy dedikált Orbán Viktor kép, körülötte giccses házidíszek, trikolór szalagok vannak (voltak akkor)



ja amúgy szerintem 1309 FT-ot megér egynéhány napos röhögés!!!!



ha már vendéglátós trükk, akkor: 2 barna sör rendelés - pincér söntésben felvesz egy korsó világos sört (olcsóbb), egy korsó barnát, összeönti: eredmény: 2 kors barna sör, extraprofit :D



mit gondolsz, balázs, hány százalék csapvíz, és hány százalék emberi nyál volt a poharadban miután passzoltad a narancslevet?



az orbán-szentély télleg durvesz, én is láttam!



A vendégnek mindig igaza van, kivéve, amikor nem... Ezt a kivételt túl sokan próbálják erősíteni a vendéglátóiparban manapság... Ilyen sztorikat olvasni tényleg elkeserítő, sajna még csak nem is vicces. Egy kicsit sem.



Ebben az Orbán-szentély dologban csak az a vicces, hogy honapok ota azt figyeljük a párommal, hogy a 'jobb oldali' érzésü barátaink a nagy magyarságtudat ellenére valahogy képtelenek figyelni arra, hogy ne szemeteljenek, ne okozzanak kárt a közterületen lévö tárgyakban, ne olcsoskodjanak (egyikük még a 3000ftos diák havibérletet is elblicceli, de nem anyagi okok miatt) ugylátszik a nemadozás is divik :)
Azmeg még fel is háboritja öket ha esetleg beszolunk hogy talán azt a sörösüveget meg chipes zsacskot nem oda...mint az adó.



Káli-medencébe szerettünk volna menni anno pár napra és felköhögte a net az említett helyet. Ehelyett mentünk a Borbarátokba....Tényleg jó volt.



vendéglátás???

Ez már sajnos régen nem a vendéglátásról, hanem a lehúzásról szól!
A Balaton környékén különösen, mivel ott a rövid szezon alatt kell nagyot kaszálni...



Az itallapos sznobságotok...Hagymaleveshez 100%os gyümölcslé, babgulyáshoz meg gyömbér...Megérdemeltétek a sorsotok. Péter



ostrák rszú autóval (cégautó)Debrecenben voltam,így köszönt a 20 éves csálinger:Na,mi van ratyikám,abrak kéne? Sejthető,hogy belőlem is kiesett a diploma,(tele a jó hírnévnek örvendő hely)Á nem,csak anyádat keressük,állítólag él hal az anális szexért.Azt a döbbenetet látni kellett volna! 42éves vagyok 195 és110kg,akollégám hasonló kaliberű.A kis taknyot egész este nem láttuk.



Szégyen egy mocskos hazug egy sztori. gondolom igyen akartál zabálni mi te nagy fejü barom arcu.Remélem hogy a tulajdonos olyan pert akaszt a nyakadba hogy örökre meg gondolod miket firkálsz.,.,



Én ezt az egészet nem tudom el hinni., jártam már ott többször is., Nagyon jo kis hely., én is csak azt tudom mondani hogy remélem üzletrontásért meg kapod a magadét.,



Jol ismerem a tulajdonost Sárvári Csabát. Egy nagyon jo szakembernek tartom ., és a fogado is rendezett stb ., ki vagy te hogy ezt mered csak ugy irni???? mert neked pont nem volt jo napod., ember remélem hogy üzlet rontásért kapsz a kis fejedre., a hányinger el kap az ilyen firkászoktol mint te.,.ündorito vagy.,



Felhívom a figyelmet az előző három bejegyzés között eltelt időre. Szerintetek?



Ez a bizonyos 3 egymást követő bejegyzés már a HEJESIRÁSÁRÓL is árulkodik... nem lóg ki a lóláb? ... vagy inkább a kapanyél?



kruva ciki a fenti (egy tollból) érkezett hozzászólás, valahogy mindegyikben fellelhető ".,..," írásjelek speciális használata. Roppant szánalmas!!!



lol, nagyon jó kis sztori, mindent megteszek, hogy minél szélesebb körben elterjesszem : D



Wazze :-) Klassz hely lehet :-) Mrehehe
A helyesírás-bajnok Öreghegybérencnek külön gratula a szép munkához :-)



én a tulaj helyében ezt nem igazán hagynám! Szerintem vicc az egész.,császtok



Jonapot mindenkinek!Szép kis sztori mondhatom, persze nagyon de nagyon sok benne a tévedés.Szerintem megkéne gondolnia aki ezt csak ugy lemeri irni!! De ö tudja mit csinál! Vagy nem tudja???



Ez a Sárvári Család, nagy család. Sokan vannak testvérek. Lentről indultak, de ezek szerint tényleg sokra vitték. Én csak gratulálni tudok nekik a történtekhez. Jól megadták neked ami jár! Remélem mások is tanultak az esetből. Nagyanyám mesélte, hogy anno kis parasztházban laktak Sárváriék és mikor ebédtájt járt náluk ott ülte körül a kis asztalt a sok gyerek és annyira csórók voltak, hogy egy szelet kenyeret osztottak el 10 felé. Ahhoz képest felvitte az isten a dolgukat. Fél Szentbékálla a befolyásuk alatt áll. Gratula!



Szóval velünk ugyan nem történtek ilyen dolgok, de valahogy nem jött be a hely. A kaja szimlán volt rossz. Ja és a kiszolgálás sebessége ...



Sárvári Csaba vagyok,
iwiw meghívóért vastagon, bő nyállal szopok, mosogatok!



Üdv mindenkinek! A tulaj vagyok nagyon, de nagyon sajnálom ezt az egész sztorit ugy ahogy van az egász talán nem valós.Hibák mindenhol vannak, na de kérem szépen ez egy kicsit durva vátozatban,van ironizálva 15 éve vendéglátózom. Kérek minden ide látogató kedves hozzá szólót hogy legyen a vedégem akár egy beszélgetésre vagy egy pohár ital mellet szivesen,beszélgetek e dolgókrol még a szállást is biztosítom.és meg fogom tenni a jogi lépéseket,mert nem vagyok pancser vendéglátos. De ez durva hogy valaki csak,azért mert rossz napja volt ezt tegye velem.Üdv.Minden kedves vendégnek. Sárvári Csaba



A pohár ital és baráti beszélgetés mellé természetesen mindenki kap egy-egy pár közepesen viseltes Batz papucsot is! Üdv.Minden kedves vendégnek. Sárvári Csaba



Érdekes történet.

A legszomorúbb a dologban, hogy teljesen valóságszagú. Sajnos tényleg vannak helyek, ahol maximálisan flegma kiszolgálás melett minősíthetetlen moslékot osztanak.

Persze elképzelhető, hogy egyszerűen rossz napjuk volt az éttermieknek, azonban már csak az ehhez hasonló negatív kritikák miatt SEM szabad egy vendéglátósnak úgy bánnia a vendéggel, hogy az utána keserű szájízzel távozzon.

Bár a felét se hiszem el az itt írottaknak.. persze lehet, hogy igaz, de az is lehet, hogy nem az.. mégse fogok ezek után a fent említett helyre menni, mert hát... alternatíva mindig van én pedig minek kockáztassam, hogy hasonlóan megjárom.

Egyszóval kedves tulaj, ha olvassa ezt: A vendégnek mindig igaza van, akkor is ha nem. Nyilván lesz aki ezzel visszaél, megpróbálja kihasználni, azonban meg kell kérdezzem: mi okoz több kárt? Egy 'elcsalt' narancslé, avagy egy rossz hírverés?

Végezetül pedig, a kedves sokszor hozzászóló hozzászólónak:
Egy blogon leírt élménybeszámoló nehezen tekinthető bármilyen formában hitelrontásnak. A T ügyfél a panaszkönyvbe is leírhatta volna ugyanezt, ott se lenne hitelrontás.

Nahiszen.. ha rossz kritika miatt perelni lehetne, a Mistral már az összes exvevőjéről leperelte volna a gatyát is.



Hívjátok fel oket!!
06 87 478-513



A sztorinál csak a 3 pont-pont-vesszőcskés komment röhejesebb (szánalmasabb?)



Hello, jo kis story volt, amit leírtál. Remélem humorosan fogsz emlékezni a történtekre. Még akadnak ilyen helyek, ahol a vendég nem kívánatos egyed. Ajánlani fogom a helyet olyanoknak, akik fini ebéd helyett idegességet szeretnének.

A cégvezetőnek üzenem, utólag már mindegy kinek mit igérsz, akkor kellett volna udvarasan bánni a fizetővendéggel, mégha nem is Apeh-os.



Szeretem az ilyen sztorikat, manapság nagyon résen kell lenni, és az ilyen írások segítenek bővíteni a "Mit nem szabad" listát (pl. ne vegyél tesco-ban húst, ..., ne egyél az Öreghegy Fogadóban stb.). Egyébként meg simán elhiszem a dolgot - gondolom más is -, és a kedves tulajdonos részéről annál egy kicsit többet várnék el, mint hogy "mocskos hazug egy sztori" és "nagyon sok benne a tévedés", ha meg akar győzni az ellenkezőjéről. Viszont elismerésemet kell kifejeznem a pincérnek: a "faszszopó kis geci" egy valóban stílusos próbálkozás a törzsvendégek gyarapítására.
Köszi a részletes élménybeszámolót.



Ez egy baromság.sztorinak is gyenge nem hogy foglalkozunk meg stb., De én majd utánna járok. tudjátok hogy hogy?? Vendégként igen mert nekem nem igazán igazmondonak tünik a cik iroja.,Amugy szép az épület meg a környéke is rendezett., gyerekek itt valami nem igazán kosser. szeva



huha., mit kéne mondani?? vagy igaz vagy nem ! én ősszinte leszek ha nem baj., szerintem nem igaz egy jo sztori hazug sztori. erre van igény olcso müanyag sztorikra olvasa a paraszt. bebe



Valaki itt borzalmas helyesírással komentezget (Az enyém is gáz). Ő a tulaj?



igen ebből látszik hogy egy bunkó paraszt. én minden szavát elhiszem ennek a sztorinak. azt nem értem miért maradtatok ott ennyi ideig.
mégis kerestek rajtatok némi pénzt.



Elnézést a hangnemért, de kedves tulaj, nem tartod kibaszott szánalmasnak az összevissza, névtelenül/más neveken írogatást? Mert szerintem kurvára az, és csak magadat égeted tovább vele.



Kedves Csaba!
(ha valoban te vagy az)
Sajnalom az egeszet, en a csaladommal sokszor (legalabb 15-20 alkalommal!)
vendegeskedtunk mar a fogadoban
es altalaban elegedettek voltunk. De
azt is meg kell mondanom, hogy szinte minden alkalommal volt egy-ket olyan aprosag (pl. nem azt kaptuk, amit kertunk, hosszu varakozas, vagy epp elfelejtett valamit a pincer, amiert ujra szolni kellett, de az etel minosege, az evoeszkozok tisztasaga sem volt mindig kifogastalan), ami
miatt picit megkeseredett szajizzel tavoztunk.

De minden alkalommal azzal nyugtattuk magunkat, hogy johiszemuek vagytok, de tapasztalatlanok (ld. tinedzser pincer) es a falutok egyeb szepsegei ugyis feledtetik ezeket az
aprosagokat. Amikor nyar elejen arrol beszelgettunk a csaladban, menjunk-e
a Balaton-felvidekre, tk. hozzatok is,
valahogy egyontetuen dontottunk ugy, hogy igen, de ne hozzatok. Valahogy mostanra tul sok lett ezekbol az "aprosagokbol".

Bizony el kellene gondolkodnotok, mikent lehetne a jovoben jobba tenni a szolgaltatasokat es elkerulni az ehhez hasonlo torteneteket.
A veled egyutt dolgozo alkalmazottak kivalasztasa a te felelosseged, nagyobb korultekintessel, kepzettebb alkalmazottakkal kellene dolgoznod. Az tenyleg kinos, ha egy vendeget csak ugy a bejaratnal letegeznek. Az Orban Viktor iranti tiszteleted es szereteted (politikai allasfoglalasod) pedig semmikeppen nem tartozik a vendeglatas temakorebe, egy Orban-kép egyszeruen nem valo az etterembe, meg ha buszke is vagy arra, hogy valaha a vendeged volt (vo. kotelezo Rakosi-kep az 50-es evekben...)

Vegul egy joindulatu tanacs: a vendeget akkor is tisztelni kell, ha a pokolba kivanod. Vagy nem kell a vendeglatoiparban dolgozni.

udv:
"zakos"



Na én asszem a vendégnek hiszek. Ha tisztességesen elrendeződött volna ez a szitu, ez a bejegyzés soha nem született volna meg. Jogi lépések? Ugyanmár! Beperli az internetet? Tessék tisztességes éttermet csinálni, utána majd nem történik ilyen. Sajnos ez egy örök bélyeg marad innentől kezdve, ha valaki a neten rákeres, megtalálja magukat. Itt is...
Pincér én is voltam 3 nyáron át, egy-két elégedetlen vendég akadt (telt háznál sokat vártak, minőségi kifogásuk nem volt), a főnök simán elengedte az étel árát. Az más persze, hogy erre a gesztusra nem számítottak, és fizettek. Így is lehet..



Vivlászentzsil. Azért ez dutva sztori. Batz papucsot neki.



Úgy tűnik, hogy a fogadós és Birtalan úr kölcsönösen megérdemlik egymást. Kívánom, hogy éveken át ebédeljenek együtt!
Az eszmei mondanivaló is jól átjött Balázskám: Orbán Viktor vizete a csapvizet. Ügyes, leülhet, nem kell menni a következő tüntetésre sem oszlatónak, sem provokátornak, sőt, hívja fel Palkovicsnét, mert nyert egy laptopot!



Azt nem értem, az ilyeneket hogy nem zárják be azonnal? Nem is a helyet, az embereket.



Kedves Balázs! Remek írás, nagyon jót szórakoztam rajta. Egy apró helyreigazítást tennék: a francia hagymaleves lapja a csontleves és nincs benne habarás, ez nem volt hiba a részükről. Természetesen grízgaluskának semmi keresnivalója benne, a pirítós és a sajt pedig járna hozzá.



Eléggé felháborító hogy az ilyen fogadósok és pincérek még nem haltak ki mint a dinoszauruszok. Kár hogy a fogyasztóvédelem nem foglakozik az ilyen vendéglátóhelynek nevezett intézmények folyamatos ellenőrzésével.



Köszönöm, megint tanultam valamit! :) Az is igaz viszont, hogy az a leves csontot maximum akkor látott, amikor csodálkozva beleütöttem az orromat. :D

(A behabart hagymaleves egyébként micsoda? Milyen néven tisztelhető?)



A történetet -sajnos- elég reálisnak tűnik, és szórakoztató az írás :-)
(mondjuk nem értem, h miért nem álltatok fel az első 10 perc után...)
Ugyanakkor kicsit piti belekeverni az Orbán szentélyt, plussz az egyik comment író szerint a szemetelő/ adócsaló "jobbosokat".



Most már azért is ellátogatok ebbe a nem mindennapi vendéglátó(?)egységbe vagy mibe. Ha nem fogyasztok túl sokmindent, akkor jól fogok szórakozni:) Persze későbbre azért foglalok asztalt egy másik vendéglátó(!)egységben.



Esküszöm megnézem magamnak ezt a lúzer fogadóst. Az se érdekel ha szar a kaja, de legalább röhögök egy jót ezen a balfaszon... :)



Kedves Birtalan Balazs!

Remek storyt tettel kozszemlere, raadasul isteni tollad van.
Nekunk Koveskalon van hazunk, gyakran jartunk az Oreghegybe (jol megkavartal a nevevel...), de aligha megyunk oda meg egyszer. Minden rokonomnak tovabbkuldtem a linket.
Legjobbakat

Peter



Irigylem a problémáidat.



Ne irigyeld, Donát, nem olyan kellemes dolog sem a rekeszsérv és a laktóz-intolerancia. A többiről nem is beszélve.



Keves Crazypump a francia hagymaleves alapja, nem a csontleves, hanem a bouillon azaz a húsleves. Jobb helyeken a consome azaz az erőleves. Habarás valóban nincs benne, de amikor a hagyma aranysárgára pirul, lisztszórással sűrítjük. A liszt kissé megpirul, a zsiradék és a hő hatására a felszabaduló keményítő pedig megköti a hozzáöntött levest, melyel felforraljuk. zsemlekrutonra halmozott reszeltsajttal tálaljuk.

Eme egyszerű de kedvelt leves-remekkel magam is ritkán találkozom szakszerű módon elkészítve.

De, hogy ne legyek teljesen off, azért hozzátenném, hogy az még talán mindegy is volna, hogy képesített-e a vendéglátó, vagy amatőr, de az nem, hogy főzni, kiszolgálni, VENDÉGÜL LÁTNI! csak szívből lehet.
Csabánk ha annyi energiát fordítana a fejlődésre, mint az itteni vergődésre sikeresebb ember lenne.


http://www.elise.com/recipes/archives/001612beef_bouillon_soup_from_oxtails.php

egy vendéglátós



Ja és a behabart hagymaleves ( abban az esetben, ha nem egy elbaszott francia hagymalevesről beszélünk,) akkor egy autentikus, de egyszerű leves, melynek elkészítéséhez a magyar ember minden hozzávalót az éléskamrában állandóan tartott. (hagyma, liszt, tejföl)

egy vendéglátós



Köszönöm a receptet. Összefutott a nyál a számban.

A tisztesség kedvéért hozzá kell tennem, hogy elbizonytalanodtam a levesbetét felől. Grízgaluskát azért írtam, mert az általam ismert, levesben előfordulható entitások közül még arra emlékeztetett leginkább. Apró volta, gusztustalan, mállott, ahogy hozzáértem... Úgyhogy a grízgaluska nagyjából összes általam ismert tulajdonságával bírt. De ha jobban belegondolok, lehetett az bármilyen összecsomósodott, eredetileg sűrítésre szánt izé. Nemtom, mondjuk parmezánnal kevert keményítős prézli vagy hasonló.

Ezt vélhetőleg soha nem fogom már megtudni...



Másik történet a fogadóról:
http://sargahaz.freeblog.hu/archives/2007/11/07/Oreghegy_fogado/#e2718329



Hihetetlen, hogy ilyen van!!
Szakácsként dolgozom, de ilyet!! Szóhoz se jutok!! BEZÁRATNÁM az ilyen helyet!! Ráküldenék mindent(APEH,Vám,Köjál,stb.)!!
Ui:lehet, hogy kivégeztem volna mindenkit, ha én lettem volna ott!!



A hely tényleg súlyos. Minden igaz. Hasonló élményeim voltak.



mindenki tudja, hogy m.o.-on pocsék a kiszolgalas, szar a kaja, minösithetetlen az àr. kérdem, mi a faszér nem zabàltok otthon? örüljetek, hogy ruha nélkül megusztàtok a kalandot. az is valami nem? :)



Mindenkinek csak azt tudom ajánlani, hogy messze kerülje el ezt a helyet. Családommal hasonló élményekben volt itt részünk. Szomorú, hogy ilyen gyönyörű helyen így működtetnek egy éttermet.



Én sosem megyek étterembe, senkiben sem bízom....... Ha mindenki követné ezt a példát, elég hamar letisztulna az ún. vendéglátóipar.........

Természetesen minden szavát elhiszem ennek a sztorinak, magam is tapasztaltam hasonlókat, de az az igazság, hogy még egy normális, elfogadható helyen is túl sokszor vannak kisebb-nagyobb problémák. S ezeket már nehéz az átkos szocializmusra fogni... egyszerûen szabad vállalkozni s rengeteg igénytelen, buta, primitív ember foglalkozik ún. vendéglátással... nyilvánvaló, hogy mi az eredmémy...



Én a Zorbánviktor helyében feljelenteném őket hitelrontásért.

Höhö.



Hát ezen besírtam....



Remélem azóta már tönkrementek... :-(



Azért nem minden fogadós rossz. Balatonszemesen a Kis Tücsök vendéglőben ettünk a hétvégén, az árak inkább a magas kategóriába estek, de kiváló volt a kiszolgálás, isteni finom a kaja, az Újházy tyúkhúslevesben legalább 1/2 kiló husi, friss répa, zsenge borsó, a borjúbécsi a szokott minőség, a szűzpecsenyét pedig csak ajánlani tudom.



Talán ennél nem kell több: http://veszpremhir.hu/index.php?cikk=36



az megvan, hogy az msz által linkelt cikkben (http://veszpremhir.hu/index.php?cikk=36) Sárvári Csaba közleményében a vesszők és pontok alkalmazása milyen kisértetiesen hasonlít az itt ugatérozó névtelenére?



Mondanám, hogy jót szórakoztam a beszámolón, aminek egy szavát sem vonom kétségbe, de egy ilyen történeten inkább siránkozni kéne. Annyira érdekeltek a reakciók, hogy azokat is végigolvastam, pedig nincs kevés. És épp az előttem lévőben találtam egy linket, ami tökéletesen alátámasztja a történet valóságtartalmát. Balázs, minden alapod megvolt arra, hogy az OV-szentélyt is belekeverd a dologba. Szomorú, hogy ilyen idők várnak ránk még az elkövetkezendőkben, jó hosszan. :S



Sziasztok!
Én nem jártam ebbena fogadóban, de egy szót sem vonok kétségbe abból ami irva vagyon. Viszont én nem tudtam mulatni rajta, hiszen az ilyen fogyatékos, baromarcú emberek miatt megy teljesen tönkre a magyar vendéglátás. Szomorú, hogy még ő van oda magával, miközben ilyet egy munkahely sem engedne meg senkinek. Én is vállalkozó vagyok, de mikor az utolsó pillanatban dönt ugy egy menyasszony, hogy más szinű diszitést szeretne mégiscsak, akkor óriási vigyorral a fejemen, helyeselve, és teljesen támogatva állok elötte. ha nem igy tennék holnap már nem lenne munkám!

Szégyen hogy ha ez az étterem még létezik és üzemel.

Szabi



Maga a történet ledöbbentő!
Ám nem ritka! Sajnos..
A véleményeket irogatók között van egy kedves névtelenke, akiről az írása, stílusa alapján azonban egyértelműen kiderül: a fogadóból való valaki... tán a tulaj maga...
Akárki is: ha van még benne szemernyi etika, arra kérem: üljön le, csendesedjen el, mélyedjen magába.. s tán egyszer tükörbe is tud majd nézni.. s még ha sírva is, de felfogja: nem jó bunkó stílust alkalmazni, s akként viselkedni.. "Boldogok a lelki szegények" .. -na de ennyire nem kéne!-
S ha nem megy??? Szívesen segítek helyrehozni az etikáját, s ráterelni a helyes ösvényre!

Balázs: Áldott napokat kívánok Neked!



Kedves Balázs!

Mirjam vagyok, gyöngyfűző, tanító-segítő.
A névtelen írás:
"Maga a történet ledöbbentő!
Ám nem ritka! Sajnos.." kezdetű hozzám tartozik..
valahogy lemaradt a gratulációs kezdet.
A történeted stílusához, fogalmazásodhoz szívből gratulálok!
Tehetséged van az íráshoz, de gondolom ezzel nem írok újat..

Áldott napot Neked: Mirjam



Mi aludtunk is ebben a fogadóban. A nem megfelelő bűzelzárónak köszönhetően nemcsak a szánk íze maradt rossz a nyaralás végére.
Az ételek drágák voltak, ami nem biztos hogy baj, ha ennek megfelelő a minősége. Esténként külön műsorszámként kitalálhattuk ma éppen milyen ételek és italok közül lehet választani. Mentségükre legyen szólva mindhárom este az étel- és itallap más-más szeletét prezentálták. Iszonyú meleg volt, többet költöttünk innivalóra, mint ételre. Megkérdeztük, nem vihetnénk-e be az étterem részbe a helyi érdekeltségű kisboltban vásárolt ásványvizünket. Még melegebb éghajlatra küldtek minket. Mi voltunk a hülyék, miért kérdeztük meg?
Három nap után menekültünk el. Idén augusztusban visszamegyünk, mert nem néztünk meg mindent amit szerettünk volna. Másik fogadót választottunk Szentbékkálán.
Magdi



ez bohózatnak is zseniális lenne))) viszont megtörtént, jaj



No comment, nem is a történtekhez szólok hozzá, inkább üzenet a fogadónak.
A helyes írásmód: Öreghegy fogadó vagy Öreg-hegy fogadó. Előtag nagybetű, utótag kicsi, nincs kötőjel,úgy mint pl Keleti pályaudvar, Astoria szálloda stb.:)



Kedves Balázs, az általad közölt történet még ennyi év távlatából is nagyon tetszetős. Én csak úgy hívom a hasonló asszóimat: "Megnézném a főnök nyakkendőjét!"
Ezeket az összetűzéseket fel kell vállalni minden alkalommal, mert egyébként fel fogják falni a világot a Langolierek.



Kb. a mi étkezésünk is így zajlott 2010 auguaztusában. Álmomban ne jöjjön elő...:(



Kedves Balázs, igaz nem mai a történet, de ennyi idő után már csak arra lennék kíváncsi, hogy ma milyen állapotok uralkodnak ott?Én a környéken születtem, erről a helyről soha nem hallottam, de valahogy nem vagyok meglepve, hogy ez a sztori megtörtént.Szerintem érdemes lenne visszamenni egy terepszemlére. :)



Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.



Tisztelt Birtalan úr!
Ezen oldalon olvasható "irományok" , olyan dolgokat tartalmaznak, melyek ha csak részben igazak lennének, nem lenne nyitva az étterem immár 20 éve.
Már többször tiszteletemet tettem az étterembe és maximálisan elégedett voltam, mind az ételekkel mind a kiszolgálással.Természetesen a baráti társaságom is eképp vélekedik...
A véleményem a követekező: A Öreghegy Fogadó (remélem jól írtam, Tisztelt Balázs úr?!)egy festői környezetben, finomabbnál finomabb ételekkel, családias kiszolgálással vár minden kedves, ide látogatót, legyen az túrázó, átutazó vagy visszajáró vandég... A Fogadó, dolgozóinak és persze tulajdonosának, további jó munkát és sok hozzám hasonló ELÉGEDETT vendéget kívánok!



ÉN minden évben szívesen ebédelek/vacsorázok az étteremben de még soha nem történt meg az hogy kritizáljam az ételt, kiszolgálást ....
Mindíg maximális teljesítményt nyujtanak hogy a vendég jól érezze magát.
Csak jót tudok mondani az Öreghegy Fogadóról



Következő illusztris vendégek pozitív írását olvastam a vendégkönyvben!
Göncz Árpád volt köztársasági elnök 2 szer is járt az Öreg Hegy Fogadóban.
Boros Péter volt Miniszterelnök, Jeszenszky István volt külügyminiszter,megfordult a fogadóban.
Bajnai Gordon miniszterelnök 2010 Április húsvétkor díszebédet fogyasztott családjával.
Kovács Ákos előadóművész ,Halász Judit,Sára Sándor rendező rendszeres látogatója a fogadónak. Kern András színművész,Cserhalmi György színész,Geszti Péter,Klausmann Viktor szintén rendszeres vendég. Vágó Péter,Rozsa György,Dézsi János Atv 2011 Szeptember. Aki megakar bizonyosodni, kérdezze a személyeket vagy olvassa a vendégkönyvet. Akkor miről is beszél a Birtalan Úr???!!!



Elképesztő, hogy valakinek ennyi felesleges ideje és energiája van egy nem létfontosságú dologgal ennyit foglalkozni.
A párommal rendszeresen járunk az Öreg-hegy Fogadóba, nem véletlenül.
Mindig finomak az ételek, hangulatos a hely, a kiszolgálás pedig kifogástalan!



IPC cím alapján minden hozzá szólót lehet azonosítani legyen az névtelen stb. hotline jogásza jól felsorolta mely vélemények a bűncselekmények.Rágalmazás,becsületsértés,jó hírnév megsértése. Sajnos itt sok olyan hozzá szólás van ami már nem vélemény nyilvánítás.Ideje lenne Birtalan úr ha megszűrné ki mit ír! De szerintem ebből bírósági ügy lesz az 100%.



4 napot töltöttünk itt a családommal. Nagyon jól éreztük magunkat, tiszta ízléses szobák, csodálatos panoráma, a káli medence gyöngyszeme. Hála és köszönet a tulajnak és az összes alakalmazottjának a rugalmas, kedves hozzállásukért, türelmükért. Legyen mindíg így, hogy mi vendégek tovább élvezhessük az odaadó vendégszeretetüket. A családomnak és nekem ez a 4 nap örökreszóló élményt adott és remélem hogy még sok ilyen 4 napra felkereshetem ezt a remek fogadót.



Birtalan Balázs Úr!
Hamarosan VP.Megyei bíróságon lesz megjelenése az oldalai tartalma miatt!
Bizony már nem vélemény nyilvánítás némelyik hozzá szólás!!! Simán bűncselekmény ami az ön felelőssége mert nem törölte. Ólvasa csak végig a hotline jogász érveléseit! De ön is rakott fel olyan dolgokat ami sérti a személyes jogokat. Üzletrontás aljas índogból nagy nyilvánosság előtt,jelentős érdek sérelmet okozva.



Olyan furcsa hogy a Birtalan Úr a Borbarátok étterem és borozót ajánlgatja ami pár km az Öreg Hegy Fogadótól. Szerintem ez aljas indokból vagy célból elkövetett üzlet rontás. Jelentős érdeksérelmet okozva ez által az Öreg Hegy Fogadónak. Vajon mit szol majd a bíróság a Birtalan Úr és a Borbarátok közös akciójához???



Vendéglátósok nevében...
10 évig dolgoztam felszolgálóként,sajnos. Az emberekből kiábrándultam, akik egyébként a "kedves vendégek", tisztelet a kivételnek. Nagyon kedves, helyes, mosolygós voltam és indokolatlanul bántak az emberrel, úgy mintha én értük élnék és min. az alattvalójuk lennék. Bizony sokszor pityeregtem a munka végén... Most már nem vendéglátózok és már nem sírdogálok, csak kicsit idegbeteg lettem /sok más betegséggel együtt/. Köszönöm minden kedves vendégemnek,aki ehhez hozzájárult! Ezt story-t nem hiszem el! Bocs, Balázs, de sztem törölni kéne ezt az oldalt, mert nem bizonyítható/létező dolgokkal dobálózni, na ez az ami annyira jellemző a "fajtádra"! Kedves emberek, legyünk elsősorban emberek!



Örülök, hogy végre csak úgy nem mocskolhatnak senkit az ilyen Birtalan félék. Igen is aljas indokból vagy célból nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozott. Remélem, megfizeti a kár okozást amit majd kap a bíróságtól. Inkább, dolgozzon ez a Birtalan Balázs ne olyanokat rágalmazzon, akik adófizetők, meg munkát adnak már közel 20 éve. DOLGOZZ BIRTALAN !!!!!! Szerintem, azt sem tudja, hogy mit jelent dolgozni abból él, hogy járja az országot és mocskol meg írogat másoknak kárt okozva.



Birtalan miért pont MAGYAR kis vállalkozókat mocskol? Van épp elég multi aki aztán igazi kárt okoz ennek a Nemzetnek!



Névtelen új megjegyzést írt a(z) "Szentbékkálla, Öreghegy Fogadó" című bejegyzésedhez:

Iktatószám: IM/25541-2/2012; IM/25542-2/2012
Tisztelt Sárvári Csaba Úr!

Ön 2012.09.17-én bejelentést tett az Internet Hotline bejelentő felületén (bejelentéseinek iktatószámai: IM/25541-1/2012; IM/25542-2/2012) a „Rasszista, idegengyűlöletre uszító tartalom”, illetve a „Hozzájárulás nélkül hozzáférhetővé tett tartalom” kategóriában.

Az Ön által sérelmezett tartalmak:

http://homar.blog.hu/2007/11/07/igazi_krimi_a_homaron_hogy_nezel_ki_te_n

http://birtalan.blogspot.hu/2007/08/szentbkklla-reghegy-fogad.html



A bejelentéseihez fűzött további információk:
„Olyan mocskos irányba ment ez a blog kérném hogy töröltessék mert becsületsértés és rágalmazást is kimeríti.Valótlan hamis összerakott nyomtatványokat raktak fel rólam.”

„Minden hazugság arra megy ki hogy engem tönkre tegyen valótlan hamis irományaival !Ő saját maga mondta ebből él hogy másokat tönkre tegyen.Sajnos ez már nem vélemény nyilvánítás amit ő csinál ez már durva rágalmazás az üzletem jó hírnévének megsértése. Mivel olyanok is irkálna névtelenül akik soha nem is jártak az üzletben.”

Bejelentéseivel kapcsolatban javasoljuk, hogy a sérelmezett tartalmakat az URL címek megjelölésével jelentse a Blogspot felé az alábbi linken található bejelentő felületen:

http://support.google.com/blogger/bin/request.py?hl=en&contact_type=main_tos

A bejelentő felület csak angol nyelven érhető el.

Tájékoztatom továbbá, hogy az Internet Hotline becsületsértéssel, rágalmazással kapcsolatos ügyekkel nem foglalkozik, ezen bűncselekményekkel kapcsolatban a bíróság jogosult eljárni. A sérelmezett tartalmak közzétevői a fenti bűncselekményeken felül megvalósíthatják továbbá a Ptk. 78. § szerinti jóhírnév megsértését, amely alapján polgári peres eljárás indítható.

Rágalmazás:

„Btk. 179. § (1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást
a) aljas indokból vagy célból,
b) nagy nyilvánosság előtt,
c) jelentős érdeksérelmet okozva
követik el.”

Becsületsértés:

„Btk. 180. § (1) Aki a 179. § esetén kívül mással szemben
a) a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben,


b) nagy nyilvánosság előtt
a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a becsületsértést tettlegesen követi el.”

Jóhírnév megsértése:

„Ptk. 78. § (1) A személyhez fűződő jogok védelme kiterjed a jóhírnév védelmére is.
(2) A jóhírnév sérelmét jelenti különösen, ha valaki más személyre vonatkozó, azt sértő, valótlan tényt állít, híresztel, vagy való tényt hamis színben tüntet fel.”

Budapest, 2012. szeptember 19.

Tisztelettel:




www.internethotline.hu
hotline operátor



A fenti oldal a többi oldal csatolmánnyal a Veszprém Megyei bíróságra került beadványra ügyvédi megbízásból. Nemzeti Média Hatóság által működtetett INTERNET HOTLINE vissza küldött iktató számokkal együtt.



Rövidesen, megkeressük azokat a Magyar kis vállalkozókat, akiket a Birtalan Balázs és köre megrágalmazott. Jelentős kárt, okozva ezáltal a vállalkozásuknak és személyüknek. Minél több pert kell indítani a panaszokat, megfelelő felkészült jogász fogadja.



Vajon a multi cégekről miért nem ír a Birtalan Úr? Élelmiszer üzlet láncok stb. McDonald's.... na ott aztán vannak ám ételek meg élelmiszerek amiről lenne mit írni.Viszont sok jó jogászuk is van a gatyáját leperelnék a Birtalan úrról!



Milyen ember lehet ez a Birtalan Balázs? Olvastam az önéletrajzát többször követett el öngyíkósági kísérletet magán.( ő maga írásába olvastam.... ez fontos ) Szóval ilyen ember járja az országot aki maga sem tudja hogy mi az élet?! Na ne ez már durva beteges életunt ember irománya!



ÉS A HELYSZÍN!!!

Olyan helyszínt választottam a 4 napos 'Mentális Nagytakarítás' - 1. Sikertérkép Táborhoz, amelyben a nyugalom és a frissítő, természeti energiák alkotnak tökéletes elegyet. A csodálatos panzió, amely 4 napra csak a miénk lesz (!!!), a Balaton-felvidék egy lenyűgöző vidékén, a Káli-medencében fekvő Szentbékkállán lesz.
1331661399_kep-panzio.jpg
Szállásunk (SÁRVÁRI Vendégház) a Balaton-felvidék stílusához és hangulatához méltóan, természetes anyagokból berendezett, barátságos terekkel, tágas társalgóval, és ízléses, kétágyas, zuhanyzós szobákkal vár bennünket – tökéletes helyszín arra, hogy a test is elégedett legyen, miközben kitakarítjuk elménkből azokat a részeket, amelyek gátolják céljaink elérését, és képessé válunk arra, hogy mind az üzleti, mind a magánéletben növeljük sikerességünket.



PROGRAMÍZELÍTŐ – előadás, kirándulás és party...

A 4 nap mindegyikén előadások segítik a fejlődést elméleti és gyakorlati szinten is. Ezen kívül teret adunk a vidámságnak, a mozgásnak és a játéknak is: lesz esti szalonnasütés, pizsamaparty, kirándulás varázslatos természeti képződményekhez, és ami megkoronázza a tábort: 2017-es koktélparty, avagy „Vissza a jövőbe”! :-)

Itt öt évvel későbbi önmagunk bőrébe bújva ténylegesen átéljük azoknak a céloknak a megvalósulását, amelyen a 4 nap során együtt dolgozunk... Garantáltan emlékezni fogsz rá – hatalmas lökés a megvalósulás felé egy ilyen, igazán átélt este!!!
1331661909_kap-fogado.jpg
ELLÁTÁS

Egy kitűnő konyhával bíró helyi fogadó lesz az étkezések helyszíne: a reggeli, ebéd és vacsora az ÖREGHEGY FOGADÓBAN kerül majd elfogyasztásra.




ÉS, HOGY MIÉRT NE HAGYD KI?

Hiszem, hogy az életed, a hozzáállásod, és ezáltal a sikerességed hatásfoka fog megtöbbszöröződni ezen a hosszú hétvégén!

Olyan technikákat és ismereteket szerezhetsz, amelyekkel azok a problémák, amelyekkel ez idáig nem tudtál mit kezdeni, megoldást nyerhetnek!

Kitateheted mindezt, akik hozzád hasonló értékrenddel bírnak!Barátsággal
Vanda és Péter
Szabó Péter(www.sikerterkep.huhttp:/http://sikerterkep.hu/media/uploads/tartalom/1331661909_kap-fogado.jpg



Remélem a Birtalan Balázs oldalain szereplő becsületsértő és rágalmazó kommentátorok is így végzik.A rendőrség a Népszava szerint kérte a laptól a „felhasználói nevek, személyek azonosításához szükséges adatokat”. Mivel személyiségi jogi perről van szó, a lap jogi képviselője szerint egyértelmű a következtetés: a feljelentő maga Papcsák Ferenc, Zugló fideszes polgármestere.

Rágalmazási, magánvádas ügyről lévén szó, a feljelentésről a bíróság dönt, s ha úgy határoznak, hogy megindítják az eljárást, a rendőrség automatikusan megkezdi a nyomozást – mondta a Népszava ügyvédje, aki szerint a kifogásolt kommentek nem lépték túl a véleménynyilvánítás határait.

Négy hozzászólást kifogásolt a feljelentő, ebből csak kettő látható a honlapon, a másik kettőt moderálták. Az egyik kommentelő azt írta: “Én, magam három unokám nevében tiltakozom minden további adó, illeték, sarcolás ellen!! Szemét, aljas mentalitásra vall, ha kommunális adóval, bölcsödei gondozási díjjal, bérek+nyugdíjak+adóbefizetés+stb után forgalminak nevezett adóval akarja helyre állítani az önkormányzat, az állam pénzügyi egyensúlyát. Járuljanak hozzá a nagy jövedelműek, vezessék be újra a többkulcsos adózást!!! Fizessen Papcsák úr és szemérmetlen, népnyúzó bandája!!!”

A másik hozzászóló úgy fogalmazott: “Ennek már nagyon ideje volt, mert amit ez az őrült fitnyiszes polgármesternek titulált gerinctelen művel, annak véget kell vetni. Százmilliók mennek el tanácsadó cégekhez, akkor ez a senki mihez ért???”

A lap ügyvédje szerint a két vélemény nem lép túl a vélemény-nyilvánítás szabadságának keretein. A rendőrség a büntetőeljárásról szóló törvényre hivatkozva a “felhasználói nevek személyek azonosításához szükséges adatokat” kérte a laptól. A Népszava köteles lenne ennek eleget tenni, kénytelen együttműködni a rendőrséggel, de keresi annak jogi lehetőségét, hogy mégse kelljen kiadni a személyes adatokat. A hozzászólókat értesítik, és ha mégis kiadják adataikat, a lap ügyvédje ingyen vállalja jogi képviseletüket. Az esetnek súlyos következményei lehetnek!!!!.



A Hír24 kommentelőit is feljelentették
A portál reggel még arról írt, hogy büntetőeljárást folytat a Népszava internetes hozzászólói ellen a XVI. kerületi rendőrkapitányság. Aztán Ők is kinyitották a postaládájukat.
A Hír24 kommentelőit is feljelentették
A portál reggel még arról írt, hogy büntetőeljárást folytat a Népszava internetes hozzászólói ellen a XVI. kerületi rendőrkapitányság. Aztán Ők is kinyitották a postaládájukat.
Így jár minden rágalmazó,becsületsértő,aki csak mocskolni tudja a másikat! De ez a Birtaln felelőssége ő saját maga mondta hogy tönkre teszi a fönt említett vállalkozást.Vissza kell nézni hogy mit irt a Birtalan amikor jogtalanul kirakta a törzstőkéjét a cégnek.(Ha már üzlet rontás akkor legyen valódi üzletrontás) Ezt fogalmazta a Birtalan!



Pecsét a kocsma-vegyesbolt kombóban rendben. A boltban egyébiránt mindkét nap reggel fél nyolckor mindenből kaptunk eleget, amire csak szükségünk volt. Szállás Horváthéknál a Dózsa György út 12-ben, csak ajánlani tudom mindenkinek. A családi ház újszerű állapotú, tetőtéri szobáit adják ki, amelyek tiszták és kényelmesek. Nagyon kedves fogadtatásban volt részünk, 3000 Ft/fő/éj (IFA-val együtt!) áron. Az elérhetőségük: 20/2500-680. Az Öreg-hegy Fogadóban minőség és mennyiség tekintetében egyaránt megfelelő vacsora, balatoni árakon



kocsma zárva volt az aznap tartandó Szüreti Bál okán (a mostani túrám során nem volt szerencsém a kocsmák nyitvatartásával), ezért az Öreg Hegyben pecsételtem, ahol meg is aludtam 5000 forintért, , aki egyedül érkezik. a hely elég egyszerű, de szép, és nagyon finoman főznek!



Ez komoly, hogy ez a szarházi tulaj még 2012-ben is azon pörög, hogy valaki leírta az igazat róluk? :D



Az a szarházi aki ilyen primitív módon tesz megjegyzést!!! Szegényes és szánalmas pribék!!!!!!!!!



1992 július 08 án nyitottak!
2013 március van!
21 éve vannak nyitva a tulaj egy és ugyan az 21 éve.
Szerintem ez mindent igazol a Birtalan jött ment figurákról.

Én tudom mert a szomszédban lakom 30 éve.
Tisztelettel
Szomszédok




Tisztelt Sárvári úr!

Május 11-12-én voltunk Önöknél 44-en Biatorbágyról a Hagyományőrző Egyesülettel. Vendéglátásukat nagyon szépen köszönjük, mindenki maximálisan elégedett volt a szolgáltatásukkal! Kellemesen éreztük magunkat a szállásunkon, és a Fogadóban is!

További sikereket, sok vendéget kívánunk!

Üdvözlettel, Füstös Magda




Tisztelt Sárvári Úr!

Szeretném megköszönni vendéglátásukat, kiszolgálásukat és a nagyon finom
ebédet, a gyönyörű tortát. Minden rendben volt, és Önöket csak a viharos
szél mentette meg attól, hogy tovább maradjunk. Az "ifjú pár"-nak
maradandó élmény volt, amit Önök nélkül nem tudtunk volna teljessé tenni!

Tisztelettel: Dr. Ivanovits Andrea



Tisztelt Dr. Ivanovits Andrea!

Ez úton jelzem, hogy ez az én személyes blogom, nem Sárvári úré, főként nem az Öreghegy Fogadó vendégkönyve.

Köszönöm, ha ezt a jövőben tiszteletben tartja, és a másoknak szóló személyes üzeneteit nem az általam gondozott felületen keresztül közvetíti.

Üdvözlettel:

Birtalan Balázs



Tisztelt Birtalan Úr!
Ennyire nehéz elviselni önnek hogy vannak pozitív vélemények? Olvasva az ön írását és persze a gusztustalan hozzá szólásokat. Örüljön hogy még ez az oldal létezik!
Némely hozzá szólás a bűncselekmény határát súrolja. Ez meg az ön felelőssége hogy le takarítsa a gusztustalan becsmérlő megnyilvánuló hozzá szolokat.!
Tisztelettel:
Dr. Varga Árpád
média jogász



Ilyen faszságot régen olvastam. Ez egy lufi történet, ami nek a fele sem igaz. Írónak kellene menni, nem vendégnek! Ez a bolhából elefánt történet.



Hehe, Szentbékkálla reloaded:
http://homar.blog.hu/.../az_megvan_hogy_a_bekamerazott...



Ez az oldal remekül mutatja be kicsiben a teljes mai magyar valóságot.

„Rasszista, idegengyűlöletre uszító tartalom” - ez hihetetlen, ekkora fogalmatlanságot, ennél már csak az a médiajogász jobb, aki le se bírja írni helyesen:D



Uram Isten.

2015 vége van, és én most akadtam rá a bejegyzésre...
Még az írás egy dolog. Én nem járok arra, nem foglalkozom vele, elolvastam, elhiszem, ennyi.
Na de, hogy IP cím alapján megkeresik a hozzászólókat, meg bűncselekmény, meg média jogász...
UGYAN MÁR.
IP cím, maximum a routeret találják meg, amire ugye bárki csatlakozhat, akit én beengedek, és nem vagyok köteles megnevezni, hogy ki járt nálam, ki használta az internetemet, azon felül, munkahelyeken nem ritka a külföldi IP.

A blog tulajnak bárkinek a nevét ki kell adni... ugyan már... honnan tudná.

A kisasszony, aki az üzlet szomszédságában lakik pedig elfogultság miatt nem érdekes a véleménye.



Szomorú látni, hogy ez a nyomortanya még nyitva van (lásd a homár mostani bejegyzését), de a legszórakoztatóbb, hogy az elmebeteg tulaj hány néven hány kommentet írt 2012 és 2013 között ide. :D
Még most sem tud normálisan üzemeltetni egy szaros éttermet sem, de a kritikát nem viseli el. :D



Hihetetlen hogy milyen elszántan harcol a tulaj (ráadásul a lehetséges vendégeivel)!
Nem számoltam meg hány különböző elégedett vendég „hivatalos” személy vagy támogató  nevében írt ide sértettségében, hogy igazát erőltesse.
… és még odáig sem jutott el, hogy egy helyesírás ellenőrzőn keresztül engedje át a beírásait, hogy ne legyen azonnal nyilvánvaló a beíró személye.
…és (tudom nem illik „és”-sel kezdeni) elvagyok szomorodva, hogy ilyen a magyar valóság, hogy nem javítani próbál a szolgáltatáson, hanem rögtön konteót gyárt, meg fenyegetőzik, akár hamis személyiségeket használva is.
Jesszusom, mire képes még?
Adok egy kéretlen tanácsot kedves fogadós úr: ha nem csak katasztrófa turistákat akar a jövőben fogadni, képezze és moderálja magát, vagy ha ez nem megy, vegyen fel valakit, aki profin kezeli a dolgokat (pl. üzletvezető stb.)
A feljelentgetés meg felejtse el, mert nincs igazi alapja és oka, és a fenyegetőzésekkel is óvatosan, mert fordítva is elsülhet!



Néhány helytelenséget én is betoltam pl: "ha nemcsak katasztrófaturistákat", bocsi!



Az is vicces, hogy ha valaki (akinek nem ízlése szerint való) felhánytorgatja, hogy Orbán-szentély van az étteremben, központi helyen, mindig elsorolja Gönc Árpádot meg Bajnai Gordont, akiknek díszvacsorát adott. Igen ám, csak azt nem említi, hogy őnekik nincs oltáruk. Pedig lehetne akár hármasoltár is, na az lenne maga a NER.



Göncz, bocsánat Árpi bácsi!



IPC (!) cím alapján feljelenti a rasszistákokat. :D Uram atyám ezt az elmebeteget.



Azért ez már inkább félelmetes, hogy éveken átt mocskolódott itt. Nemhogy a vendéglőjébe nem mennék be, de még akkor is rosszul - ne adj isten veszélyben - érezném magam, ha tudnám, hogy ez az ember a közelemben van.



Üdv mindenkinek
A nevem Michael Ryan, azért vagyok itt, hogy bizonyságot tegyek arról, hogyan kaptam meg a jelzálogomat a Jorge Grace LOANS FIRM-től miután többször alkalmaztam különböző jelzálogkölcsönöket. Szükségem volt egy sürgős jelzálogra, hogy vállalkozást indítsak, és különböző jelzálog-hitelezők közül alkalmaztam, akik megígérték, hogy segítenek, de soha nem adtak nekem a jelzálogot. Amíg egy barátom nem mutatott be Jorge Grace asszonynak, aki megígérte nekem, Ahogyan minden késedelem nélkül megígérte. Soha nem gondoltam, hogy még mindig megbízható jelzáloghitelezõkkel találkozhatunk, amíg találkoztam Jorge Grace úrral, aki valóban segített a jelzáloggal és megváltoztatta a hite. Nem tudom, hogy valóban szükség van-e valódi és sürgős jelzálogra, kérjük, forduljon Jorge Grace MRS-hez az e-mail címükön keresztül: (jorgegraceloanfirm@gmail.com)


Michael Ryan



Kedves, üzleti kölcsön, személyi kölcsön, lakáshitel, autóhitel, diákhitel, adósságkonszolidációs hitel, fedezetlen kölcsön, kockázati toke stb., Vagy egy bank vagy pénzügyi intézmény kölcsönének visszautasítását vagy több okból. A megfelelo megoldás a hitel megoldásokhoz! Keresztény hitelszervezet vagyunk, hitelt nyújtunk azoknak, akiknek pozitív szükségük van rá, és azok is, akik méltók vagyunk, a 3% -os alacsony és megfizetheto kamatlábbal is kölcsönöket biztosítunk a vállalatoknak és az egyéneknek. Érdeklodés e-mailben (dakany.endre@gmail.com)

Hitel ajánlat


Különbözo kölcsönöket kínálunk magánszemélyeknek (személyi kölcsön), és együttmuködnek a testületeknél 3% -os kamatlábonként. Ez segít Önnek pénzügyi kötelezettségeinek kielégítésében, különösen a folyamatban lévo pénzügyi világválság miatt. Kölcsönözhet 1.000 - 50.000.000 (font, euró vagy dollár) között. További tudnivalókért forduljon hozzánk e-mailben (dakany.endre@gmail.com) Üdvözlettel.

Hitel ajánlat

Sürgos, biztonságos és gyors kölcsönre van szüksége? Kapcsolat: (dakany.endre@gmail.com)

Sürgos kölcsön ajánlat.

Kell egy kölcsön? Magántulajdonban lévõ hitelnyújtó 3% -os hitelt nyújt, vegye fel velünk a kapcsolatot; (dakany.endre@gmail.com) ma további információért.

Hitel ajánlat

Kell hitel? Bármilyen érdekeltséget kínálunk a minimális összegtol az 5.000eurotól a maximum 500.000.000euroig, ha érdekel, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailen keresztül:(dakany.endre@gmail.com)

Sürgos kölcsön ajánlat.



Sky World hitel cég, adunk kölcsönök kamatláb 0f 3%. skyworldloanfirm@gmail.com
 

Jó nap, uram / ma vagyok.

Magánvállalkozás vagyunk és alacsony kamatlábú hiteleket kínálunk annak meghatározásakor, hogy a hitel összege 100 millió kölcsönt nyújt-e az $ 1 000 dolláros hitelhez az üzleti fejlődéshez: az élesség / üzleti bővülés versenyképességéhez.

Különböző kölcsönöket kínálunk

* Személyi kölcsönök (biztosított és nem biztosított)
* Üzleti hitelek (biztosított és nem biztosított)
* Konszolidációs kölcsön
  
Nincsenek előzetes díjak.

Köszönjük, hogy időt szántak a hirdetés elolvasására.
További információkért és érdeklődéséért küldj nekünk e-mailt ma
skyworldloanfirm@gmail.com
skyworldloanfirms@yahoo.com


Sarah Williams.



köszönöm, örömmel felhívom figyelmedet arra, hogy komoly hitelt szereltem egy hitelhitelezővel, aki 10 000 000 eurót adott át a
cég. Ha kapcsolatba szeretne vele írni, írja meg

E-mail: davidsovi125@gmail.com



A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagyott bennünket, annyira zavaros és frusztrált voltam, hogy fizetném a hatalmas adósságot. Egy nap átkerültem az interneten, és rámutattam (Jörg Stephen) arról, hogy GINA MORGAN segített neki egy kölcsönt. Így 15 000 000 Ft összegű kölcsönt kértem 5 évig a Társaságtól a postán keresztül (ginamorganloancompany@gmail.com). Amikor a hitelre jelentkeztem, fogadást tettem Istennek, hogy ha megkapom a kölcsönt, a világ tudta, hogy mit tett velem, legnagyobb meglepetésem szerint kevesebb mint 48 óra alatt a hitelem 2% -os kamatlábbal történt. Most a férjem adósságát rendeztem, és új életet és vállalkozást indítottam. Teljesítette az én fogadalmat. Tehát, ha bármilyen típusú kölcsönt szeretne 2% -ig, kérjük, lépjen kapcsolatba a GINA MORGAN HITELKERESKEDELMI KFT. E-mail címével, ginamorganloancompany@gmail.com




Jó nap,

Köszöntjük a Wilhelm Aiden Loans-nel, vagyunk nemzetközi hitelintézet és hitelezők, akik felajánlották kölcsönöket különböző egyéneknek és cégeknek Európában, Ázsiában és a világ más részein. Kölcsönökre van szüksége? Szeretne kifizetni a számláit? Szeretne pénzügyileg stabil? Az ügyfelek és a vállalati ügyfelek részére nyújtott kölcsönöket kínáljuk, kölcsönöket nyújtanak 3000 dollárról 700 000 dollárra. Minden érdekelt pályázónak össze kell hangolnia a vállalat politikáját. Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailen keresztül: waspeedyloans.office@gmail.com az eljáráshoz. Kösz

Hitelkérelem:

* Jelentkező neve:
* Cím:
* Város:
* Állapot:
* Ország:
* Neme:
* Családi állapot:
* Kor:
* Foglalkozása:
* Jövedelemadat:
* Tel:
* Mobil:
* Kért összeg:
* Hitel időtartam:
* Hitel cél:
* Kértél korábban egy kölcsönt?
* Beszélsz angolul?:

Vásárlói szolgáltatás: waspeedyloans.office@gmail.com

A Hiteligénylés benyújtása után 24 óránál kevesebbet vár el az előzetes válasz, és az Öntől kapott információk kézhezvételétől számított 48 órán belül finanszírozást kap.

Üdvözlettel
Wilhelm Aiden úr



Jó napot mindenkinek,
A nevem Lisa Scott, azt szeretném használni ezt a médiumot, hogy megosszák ezt a vallomást arról, hogy megkaptam a hitelemet egy Legit Loan Company-től. Néhány hónappal ezelőtt pénzügyileg feszült voltam, sürgősen szükségem volt a hitelre, ezért kapcsolatba léptem olyan sok társasággal, és annyi erőfeszítés és kifizetés után nem adtam kölcsönet, összesen 3000 eurót becsaptam. csalódott és kétségbeesett egészen egy hűséges napig, úgy döntöttem, hogy kapcsolatba lépjek egy barátommal, aki a közelmúltban kölcsönzött hitelt, elmondtam neki a pénzügyi helyzetemet, majd elmondta nekem a SUSAN WEALTH LOAN COMPANY cégről (susanwealthloancompany @ gmail.com). Felvette a kapcsolatot a Társasággal, és megkapta a Társaság Általános Szerződési Feltételeit, amelyeket elfogadtam és legfeljebb 48 órán belül a legnagyobb meglepetésemre jóváhagyták a 40.000 euró összegű Hitelösszeget, és átutalták számlámra. Azt hiszem, mások is bizonyságot tesznek erről a tisztességes hitelhitelezőről. Sürgősen szüksége van egy kölcsönre? kérjük, forduljon a Társasághoz e-mailben: susanwealthloancompany@gmail.com



Pénzügyi szolgáltatásokra szakosodunk, amelyek helyi / nemzetközi kölcsönöket nyújtanak, biztosítják az egyének számára biztosított és nem biztosított hitelfelvételi lehetőségeket, és együttműködnek a testületeknél egy nagyon versenyképes hitelkamatok és rugalmas feltételek mellett, hogy megfeleljenek a finanszírozási körülményeknek. Nem számít, hogy van-e rossz kreditpontja, még mindig gyors készpénzt tudunk biztosítani a váratlanul. Vegye fel velünk a kapcsolatot a gyors és megfizethető kölcsönökhöz, hogy megfeleljen az összes költségkeretnek és követelménynek. Socialfinancelimited11@gmail.com



A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt az én dolgom összeomlott, nem reméltem, hogy újból elkezdtem az üzleti életemet. Megpróbáltam pénzt kölcsönbe venni a bankból, de nem volt elég pénzem a hitelkártyámon, és nem tartozék, mint garancia a kölcsönzéshez, aztán egy nagyon közeli barátom, Camila Diego, bevezettetett egy valódi hitelnyújtónak az interneten keresztül GINA MORGAN KERESKEDELMI KFT. Ez a női kölcsöncég 160.000 euró értékű kölcsönt tudna nekem nyújtani fedezetként vagy hitelkártyaként, de bizalommal adta nekem. Szóval a barátaim azt mondtam magamban, hogy miért önző, ezért úgy döntöttem, megosztom ezt az információt mindenkinek. Ha hitelre van szüksége egy megbízható hitelezőtől, akkor kapcsolatba léphet Gina Morgan e-mailjével: ginamorganloancompany@gmail.com



Keres üzleti kölcsönet? Személyi kölcsön, diákhitel, bármely ok, amihez hitelre, adósságkonszolidációs hitelre, fedezetlen hitelekre, kockázati tőkére stb. Szükség van. Igen, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot ma: (regionsbank40@gmail.com).



Én Joan Wilson vagyok, internetes csalók áldozata voltam, amíg kapcsolatba nem vettem ezt a jó kölcsönvállalatot, amely három különböző hitelezővel csalott. Elvesztettem az egész megtakarítást. Néhány héttel ezelőtt böngészgettem az interneten, majd rátaláltam egy bizonyságra egy olyan nőre, akit szintén becsaptak, és végül kapcsolatba került egy Susan Wealth Loan Company (susanwealthloancompany@gmail.com) nevű legális és megbízható kölcsönvállalatával, ahol végül megkapta ezért úgy döntöttem, hogy kapcsolatba lépjek a hitelintézettel. Kitöltöttem a Hiteligénylési űrlapot, és betartottam az összes utasítást, és ezzel a valódi Társasággal kölcsönöket kaptam. Így tettem egy fogadalmat magamnak, hogy folyamatosan bizonyságot teszek az interneten arról, hogy hogyan kaptam a kölcsönt. A sürgős és megbízható hitelekért a kamat és a fedezet iránti kereslet nélkül, javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot e-mailen keresztül: susanwealthloancompany@gmail.com



Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

E-mail: progresiveloan@yahoo.com
Hívás / szöveg +1 (603) 786-7565 köszönöm






Helló !

Szüksége van egy törvényes és gyors hitelszolgálatra?
Jelenleg 3% -os hiteleket kínálunk mindenféle, üzleti kölcsönök, személyi kölcsönök, autóhitelek, mezőgazdasági kölcsönök vagy projektfinanszírozás terén? Hiteleket nyújtunk cégeknek és magánszemélyeknek világszerte, adósságkonszolidációval, még akkor is, ha alacsony az Ön hitelképessége, és nehéz megtalálni a hiteleket a helyi bankoktól vagy pénzügyi intézményektől? , és most nehézségekbe ütközik a bankjával vagy más pénzintézetekkel? Sürgős hitelre van szüksége, ha igen
(ryanloaninvestment001@outlook.com) adunk minden típusú kölcsönöket.

Jelentkezzen be most, és sürgősen kapja meg készpénzt!

* Hitelezni 5000 és 50 000 000 dollár között
* Válasszon 1 és 30 év között visszafizetni.
* Rugalmas kölcsön feltételek.

Mindezek a tervek és még több, lépjen velünk kapcsolatba.

vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailen keresztül: a hitelező cég, aki támogatott nekem itt a kapcsolattartási adatok (ryanloaninvestment001@outlook.com)


Üdvözlettel
Management.



Moien Jiddereen!
Mir bréngen e Prêt vun all Typen sou kuerz a laang Begrëffer. Braucht Dir finanziell Hëllef fir Äert Geschäft oder perséinlech Saachen, kënnt Dir ganz einfach fir Haus Loan, Refinanzéierung, Investitiounsauto, Commercial Loans, Bauer & Land Pakete finanzéieren, finanzéieren mir och Projeten. Kuckt eis net mat an Email fir méi Informatiounen iwwer:

kenabrighten@diplomats.com
kennethabrighten@kabusinesshome.com
Internetsäit: kabusinesshome.com

Merci
Madame Pilar Jérôme
Public Announcer



Szüksége van egy sürgős kölcsönt indítani üzleti vagy kifizetni a tartozásokat? mindenfajta hitelt kínálunk megfizethető kamatlábon 2%
Lépjen kapcsolatba velünk e-mailben: hobelmanfinance@gmail.com

Webhely: https://hobelmanfinance346789211.wordpress.com/



Üdvözlet,
Sürgős szükség van egy sürgős kölcsönre, számlák fizetésére, egy megvásárlásra
ingatlan, üzleti e.t.c? Megbízható és megbízható kölcsönből
vállalat? Ez a te alkalom. Kölcsönöket kínálunk kamatokkal
2%. Kérjük, küldjön nekünk e-mailt a kölcsönökért: (harryjim598@gmail.com)



Jó napot mindenkinek,
A nevem Lisa Scott, azt szeretném használni ezt a médiumot, hogy megosszák ezt a vallomást arról, hogy megkaptam a hitelemet egy Legit Loan Company-től. Néhány hónappal ezelőtt pénzügyileg feszült voltam, sürgősen szükségem volt a hitelre, ezért kapcsolatba léptem olyan sok társasággal, és annyi erőfeszítés és kifizetés után nem adtam kölcsönet, összesen 3000 eurót becsaptam. csalódott és kétségbeesett egészen egy hűséges napig, úgy döntöttem, hogy kapcsolatba lépjek egy barátommal, aki a közelmúltban kölcsönzött hitelt, elmondtam neki a pénzügyi helyzetemet, majd elmondta nekem a SUSAN WEALTH LOAN COMPANY cégről (susanwealthloancompany @ gmail.com). Felvette a kapcsolatot a Társasággal, és megkapta a Társaság Általános Szerződési Feltételeit, amelyeket elfogadtam és legfeljebb 48 órán belül a legnagyobb meglepetésemre jóváhagyták a 40.000 euró összegű Hitelösszeget, és átutalták számlámra. Azt hiszem, mások is bizonyságot tesznek erről a tisztességes hitelhitelezőről. Sürgősen szüksége van egy kölcsönre? kérjük, forduljon a Társasághoz e-mailben: susanwealthloancompany@gmail.com



Ha szüksége van egy sürgős kölcsönre, hogy megoldja pénzügyi szükségleteit, €3000 és €80 000 000 közötti hiteleket kínálunk. Max, megbízható, hatékony, gyors és dinamikus, 100% -os garantált kölcsönökkel. A hitelek kamatlába (3%) ha érdekli, hogy visszatérjen hozzánk. E-mail lapolendersfirm@gmail.com



Ha szüksége van egy sürgős kölcsönre, hogy megoldja pénzügyi szükségleteit, €3000 és €80 000 000 közötti hiteleket kínálunk. Max, megbízható, hatékony, gyors és dinamikus, 100% -os garantált kölcsönökkel. A hitelek kamatlába (3%) ha érdekli, hogy visszatérjen hozzánk. E-mail lapolendersfirm@gmail.com



Pénzhitelező vagyok, kölcsönöket kínálok egész nap, személyes kölcsönöket és üzleti kölcsönöket kínálok, és rövid és hosszú lejáratú kölcsönöket kínálok, így ha érdekel, semmi gond, csak most szeretnék kapcsolatba lépni velem e-mail címemmel (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

Hitel ajánlat.



Keres üzleti kölcsönet, személyi kölcsönöket, jelzálogokat, autó
hitelek, diákhitelek, adósságkonszolidációs hitelek, fedezetlen hitelek, kockázat
tőke, stb ... Ön a megfelelő helyen van
A kölcsön megoldások! Magántulajdonos vagyok, aki kölcsönad
Egyének és vállalkozások alacsony kamatláb mellett és megfizethető áron
2% kamatláb. Lépjen kapcsolatba velünk e-mailben: infoecotrustfund@gmail.com



Szüksége van egy személyes vagy üzleti kölcsönre stressz és gyors jóváhagyás nélkül? Ha igen, vegye fel velünk a kapcsolatot ma, mivel jelenleg kiemelkedő kamatozású hiteleket kínálunk. A hitelünk biztonságos és biztonságos, További információkért és alkalmazásért kérjük, válaszoljon erre az e-mailre. (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

Hitel ajánlat.



Szüksége van hitelre, hogy rendezze az adósságát, vagy fizesse ki a számláit, vagy indítsa el a
Üzleti ajánlat, Hitelajánlat 3% kamatozással, Mindenféle hitel nyújtása,
ilyen vállalkozói induló hitel, személyi kölcsön, befektetési hitel stb
tegye fel a következő információkat: alicia-mitchelleinvestorcfunds@hotmail.com

Név:
Állampolgárság:
Ország:
Állapot:
Város:
Teljes otthoni cím
Születési dátum:
Nem:
Családi állapot:
Foglalkozása:
Hitelösszeg:
Hitel céljai:
Hitelkeret / Időtartam:
Mobil szám

E-mailben: alicia-mitchelleinvestorcfunds@hotmail.com



Szüksége van hitelre, hogy rendezze az adósságát, vagy fizesse ki a számláit, vagy indítsa el a
Üzleti ajánlat, Hitelajánlat 3% kamatozással, Mindenféle hitel nyújtása,
ilyen vállalkozói induló hitel, személyi kölcsön, befektetési hitel stb
tegye fel a következő információkat: alicia-mitchelleinvestorcfunds@hotmail.com

Név:
Állampolgárság:
Ország:
Állapot:
Város:
Teljes otthoni cím
Születési dátum:
Nem:
Családi állapot:
Foglalkozása:
Hitelösszeg:
Hitel céljai:
Hitelkeret / Időtartam:
Mobil szám

E-mailben: alicia-mitchelleinvestorcfunds@hotmail.com



Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik az embereket, cégeknek, akiknek frissíteniük kell a pénzügyi helyzetüket a világ minden táján, nagyon minimális éves kamatlábakkal, mint egy év alatt 2% -kal, 30 évre visszafizetési időtartamra a világ bármely részére. Kölcsönöket adunk ki az 5.000 és 100.000.000 euró között. A hitelek jól vannak biztosítva, a maximális biztonság érdekében a mi elsőbbséget élvez. Az érdekelt személynek e-mailen keresztül kell lépnie velünk: (24hourstloancompany1@gmail.com vagy info@24hourloan.online)



Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbeesett pénz iránti igénye voltam, ezért gondoltam, hogy kölcsönöket kapok, akkor olyan sok csalót követtem el, akik 2500 eurót gyűjtöttek tőlem, és nem tesznek e-mailt. Nagyon frusztrált voltam, és végül egy részeg, egy hűséges nap, amikor egy klubba mentem egy kis italt, ahol találkoztam egy régi barátommal, elmondtam neki mindazt, ami velem történt, bemutatta a GINA MORGAN HITELEZŐ KFT. cím (ginamorganloancompany@gmail.com), elmondta nekem, hogy a Társaság segített neki és családjának. Azonnal felkerestem, azonnal hazaértem, a szabályokat és szabályokat megmondtam, a kölcsön feldolgozása után kevesebb mint 24 órában megkaptam a 80.000 eurós hitelemet. Tehát, ha érdekelt a kölcsön, akkor is kapcsolatba vele az e-mail: ginamorganloancompany@gmail.com



Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbeesett pénz iránti igénye voltam, ezért gondoltam, hogy kölcsönöket kapok, akkor olyan sok csalót követtem el, akik 2500 eurót gyűjtöttek tőlem, és nem tesznek e-mailt. Nagyon frusztrált voltam, és végül egy részeg, egy hűséges nap, amikor egy klubba mentem egy kis italt, ahol találkoztam egy régi barátommal, elmondtam neki mindazt, ami velem történt, bemutatta a GINA MORGAN HITELEZŐ KFT. cím (ginamorganloancompany@gmail.com), elmondta nekem, hogy a Társaság segített neki és családjának. Azonnal felkerestem, azonnal hazaértem, a szabályokat és szabályokat megmondtam, a kölcsön feldolgozása után kevesebb mint 24 órában megkaptam a 80.000 eurós hitelemet. Tehát, ha érdekelt a kölcsön, akkor is kapcsolatba vele az e-mail: ginamorganloancompany@gmail.com



A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagyott bennünket, annyira zavaros és frusztrált voltam, hogy fizetném a hatalmas adósságot. Egy nap átkerültem az interneten, és rámutattam (Jörg Stephen) arról, hogy GINA MORGAN segített neki egy kölcsönt. Így 15 000 000 Ft összegű kölcsönt kértem 5 évig a Társaságtól a postán keresztül (ginamorganloancompany@gmail.com). Amikor a hitelre jelentkeztem, fogadást tettem Istennek, hogy ha megkapom a kölcsönt, a világ tudta, hogy mit tett velem, legnagyobb meglepetésemre, kevesebb, mint 48 óra alatt a hitelem 2% -os kamattal járt. Most a férjem adósságát rendeztem, és új életet és vállalkozást indítottam. Teljesítette az én fogadalmat. Tehát, ha bármilyen típusú kölcsönt szeretne 2% -ig, kérjük, lépjen kapcsolatba GINA MORGAN HITELKERESKEDELMI KFT. E-mail címével, ginamorganloancompany@gmail.com



LEGJOBB LEHETŐSÉG A PÉNZÜGYI FREKVENCIÁHOZ {upstoxfunding@yahoo.com}
Pénzügyi szabadságot keres? Ön adósság, van szüksége a kölcsön, hogy új üzletet kezdjen? Vagy pénzügyileg összeomlik, szüksége van egy kölcsönre, hogy egy autót vagy egy házat vásároljon? Ön valaha is visszautasította a bankot az egyre finanszírozásban? Javítani szeretné a pénzügyi helyzetét? Szüksége van egy kölcsönre, hogy kifizethesse a számláit? Nem látjuk többet, üdvözöljük a lehetőséget, hogy mindenféle hitelt megkapj egy nagyon kedvező 3% -os kamatlábbal mások számára. További információért lépjen kapcsolatba velünk e-mailben: {upstoxfunding@yahoo.com}
 
Van rossz hiteled? Szüksége van pénzre a számlák megfizetésére? Szükséges új üzletet kezdeni? Van egy befejezetlen projekt a rossz finanszírozás miatt? Szüksége van pénzre, hogy bármilyen olyan specialitásba fektessen be, amely előnyös lesz? És nem tudod, mit tegyek. A következő kölcsönöket kínáljuk: Személyi kölcsönök [biztonságos és nem biztonságos], Üzleti kölcsönök [biztonságos és nem biztonságos], kombinált kölcsönök, Diákhitelek, Konszolidációs hitelek és még sok más.

Cég neve: UPSTOX FINANSZÍROZÁS
Cég E-mail: upstoxfunding@yahoo.com
Szöveg / Hívás: (302) 273-5794.



A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt az én dolgom összeomlott, nem reméltem, hogy újból elkezdtem az üzleti életemet. Megpróbáltam pénzt kölcsönbe venni a bankból, de nem volt elég pénzem a hitelkártyámon, és nem tartozék, mint garancia a kölcsönzéshez, aztán egy nagyon közeli barátom, Camila Diego, bevezettetett egy valódi hitelnyújtónak az interneten keresztül GINA MORGAN KERESKEDELMI KFT. Ez a női kölcsöncég 160.000 euró értékű kölcsönt tudna nekem nyújtani fedezetként vagy hitelkártyaként, de bizalommal adta nekem. Szóval a barátaim azt mondtam magamban, hogy miért önző, ezért úgy döntöttem, megosztom ezt az információt mindenkinek. Ha hitelre van szüksége egy megbízható hitelezőtől, akkor kapcsolatba léphet Gina Morgan e-mailjével: ginamorganloancompany@gmail.com



A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagyott bennünket, annyira zavaros és frusztrált voltam, hogy fizetném a hatalmas adósságot. Egy nap átkerültem az interneten, és rámutattam (Jörg Stephen) arról, hogy GINA MORGAN segített neki egy kölcsönt. Így 15 000 000 Ft összegű kölcsönt kértem 5 évig a Társaságtól a postán keresztül (ginamorganloancompany@gmail.com). Amikor a hitelre jelentkeztem, fogadást tettem Istennek, hogy ha megkapom a kölcsönt, a világ tudta, hogy mit tett velem, legnagyobb meglepetésemre, kevesebb, mint 48 óra alatt a hitelem 2% -os kamattal járt. Most a férjem adósságát rendeztem, és új életet és vállalkozást indítottam. Teljesítette az én fogadalmat. Tehát, ha bármilyen típusú kölcsönt szeretne 2% -ig, kérjük, lépjen kapcsolatba GINA MORGAN HITELKERESKEDELMI KFT. E-mail címével, ginamorganloancompany@gmail.com



Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbeesett pénz iránti igénye voltam, ezért gondoltam, hogy kölcsönöket kapok, akkor olyan sok csalót követtem el, akik 2500 eurót gyűjtöttek tőlem, és nem tesznek e-mailt. Nagyon frusztrált voltam, és végül egy részeg, egy hűséges nap, amikor egy klubba mentem egy kis italt, ahol találkoztam egy régi barátommal, elmondtam neki mindazt, ami velem történt, bemutatta a GINA MORGAN HITELEZŐ KFT. cím (ginamorganloancompany@gmail.com), elmondta nekem, hogy a Társaság segített neki és családjának. Azonnal felkerestem, azonnal hazaértem, a szabályokat és szabályokat megmondtam, a kölcsön feldolgozása után kevesebb mint 24 órában megkaptam a 80.000 eurós hitelemet. Tehát, ha érdekelt a kölcsön, akkor is kapcsolatba vele az e-mail: ginamorganloancompany@gmail.com



Az én nevem Luis Roland, kedves feleségem és 3 gyerekem van. egy héttel ezelőtt kétségbeesett pénz iránti igénye voltam, úgyhogy azt gondoltam, hogy kölcsönt költöttem, majd olyan sok csalót követtem el, akik 2500 eurót gyűjtöttek tőlem, és nem hajlandóak e-mailt küldeni nekem. Nagyon frusztrált voltam, és végül egy részeg, egy hűséges nap, amikor egy klubba mentem egy italt, ahol találkoztam egy régi barátommal, elmondtam neki mindazt, ami velem történt, bemutatta a GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD-nak, és megadta nekem az e-mailt cím (ginamorganloancompany@gmail.com), elmondta nekem, hogy a Társaság segített neki és családjának. Azonnal felkerestem, azonnal hazaértem, a szabályokat és szabályokat megmondtam, a kölcsön feldolgozása után kevesebb mint 24 órában megkaptam a 80.000 eurós hitelemet. Tehát ha érdekel a kölcsön, akkor felveheti a kapcsolatot erről az e-mail címen: ginamorganloancompany@gmail.com



Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbeesett pénz iránti igénye voltam, ezért gondoltam, hogy kölcsönöket kapok, akkor olyan sok csalót követtem el, akik 2500 eurót gyűjtöttek tőlem, és nem tesznek e-mailt. Nagyon frusztrált voltam, és végül egy részeg, egy hűséges nap, amikor egy klubba mentem egy kis italt, ahol találkoztam egy régi barátommal, elmondtam neki mindazt, ami velem történt, bemutatta a GINA MORGAN HITELEZŐ KFT. cím (ginamorganloancompany@gmail.com), elmondta nekem, hogy a Társaság segített neki és családjának. Azonnal felkerestem, azonnal hazaértem, a szabályokat és szabályokat megmondtam, a kölcsön feldolgozása után kevesebb mint 24 órában megkaptam a 80.000 eurós hitelemet. Tehát, ha érdekelt a kölcsön, akkor is kapcsolatba vele az e-mail: ginamorganloancompany@gmail.com



Ön bármilyen pénzügyi nehézségben van? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Kvithyll Finance and Mortgages Limited céggel. Mindenféle hitelnyújtási szolgáltatást kínálunk, hogy megfeleljen a pénzügyi szükségleteinek, mint például a személyi hitel, az adósságkonszolidációs kölcsön, a kockázati tőke, az üzleti kölcsön, az oktatási kölcsön, az otthoni hitel 2% -os alacsony kamatlábon. Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailen keresztül: kvithyllfinance@gmail.com Az elégedettség és a pénzügyi siker a mi célunk, és a velünk való együttélés jó tapasztalat lesz. Whatsapp: +17816567138 a hitel mindenki számára nyitva áll az állampolgárságtól függetlenül.

E-mail: kvithyllfinance@gmail.com



A nevem Patricia Martins, egyedülálló anyám, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagyott bennünket, annyira zavaros és frusztrált voltam, hogy fizetném a hatalmas adósságot. Egy nap átkereszteltem az interneten, és találkoztam egy (Pedro Gonçalo) bizonyságával arról, hogy GINA MORGAN segített neki egy kölcsönt. Így a 85.000 euró összegű kölcsönt kértem a Társaságtól a postán keresztül (ginamorganloancompany@gmail.com). Amikor a hitelre pályáztam, ígéretet tettem Istennek, hogy ha megkapom a kölcsönt, akkor hogy a világ tudta, mit tett velem, legnagyobb meglepetésemre, kevesebb mint 48 óra alatt a hitelem 2% -os kamatlábbal történt. Most a férjem adósságát rendeztem, és új életet és vállalkozást indítottam. Teljesítette az én fogadalmat. Tehát, ha bármilyen típusú kölcsönt szeretne 2% -ig, kérjük, lépjen kapcsolatba GINA MORGAN HITELKERESKEDELMI KFT. E-mail címével, ginamorganloancompany@gmail.com



Ön bármilyen pénzügyi nehézségben van? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Kvithyll Finance and Mortgages Limited céggel. Mindenféle hitelnyújtási szolgáltatást kínálunk, hogy megfeleljen a pénzügyi szükségleteinek, mint például a személyi hitel, az adósságkonszolidációs kölcsön, a kockázati tőke, az üzleti kölcsön, az oktatási kölcsön, az otthoni hitel 2% -os alacsony kamatlábon. Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailen keresztül: kvithyllfinance@gmail.com Az elégedettség és a pénzügyi siker a mi célunk, és a velünk való együttélés jó tapasztalat lesz. Whatsapp: +17816567138 a hitel mindenki számára nyitva áll az állampolgárságtól függetlenül.

E-mail: kvithyllfinance@gmail.com



A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagyott bennünket, annyira zavaros és frusztrált voltam, hogy fizetném a hatalmas adósságot. Egy nap átkerültem az interneten, és rámutattam (Jörg Stephen) arról, hogy GINA MORGAN segített neki egy kölcsönt. Így 15 000 000 Ft összegű kölcsönt kértem 5 évig a Társaságtól a postán keresztül (ginamorganloancompany@gmail.com). Amikor a hitelre jelentkeztem, fogadást tettem Istennek, hogy ha megkapom a kölcsönt, a világ tudta, hogy mit tett velem, legnagyobb meglepetésemre, kevesebb, mint 48 óra alatt a hitelem 2% -os kamattal járt. Most a férjem adósságát rendeztem, és új életet és vállalkozást indítottam. Teljesítette az én fogadalmat. Tehát, ha bármilyen típusú kölcsönt szeretne 2% -ig, kérjük, lépjen kapcsolatba GINA MORGAN HITELKERESKEDELMI KFT. E-mail címével, ginamorganloancompany@gmail.com




Üdvözöljük a AVANT LOANS-ban, Szüksége van valódi hitelre online a számlák biztosításához? Új üzletet indít el? Szüksége van egy személyi kölcsönre? vagy üzleti kölcsön, kérjen gyors és kényelmes kölcsönt, hogy új finanszírozást kezdjen a projektjeinek a legolcsóbb 2% -os kamatlábon. Szüksége van bármilyen összegű kölcsönre? A bank vagy a Payday Loan Társaság visszautasította a Hiteligénylést alacsony hiteltörvényei vagy a biztosíték hiánya miatt? és sürgősen szüksége van erre a személyes vagy üzleti kölcsönre, hogy újra finanszírozza vállalkozását, fizesse meg a számláit, rendezze el rossz hitelezési problémáit, megvásárolja és saját otthont adjon? stb. KAPCSOLAT VAGY ANNAK EMAIL: {avantloan@yahoo.com} Tel: (816)366-8769, WhatsApp: +447537184673
  

 Az Avant Loans az első olyan hitelezési platform, amely a mesterséges intelligenciát és a gépi tanulást az ármegtakarításhoz és a hitelfelvételi folyamatok automatizálásához fekteti le. Az Avant erős hitelezési teljesítményt mutatott és az iparág legmagasabb fogyasztói értékelését az egyik vezető fogyasztói felülvizsgálati webhely szerint tartja fenn. Jelentkezzen be bármilyen típusú kölcsönhöz és az Ön által választott összeghez e-mailben: {avantloan@yahoo.com} Tel: (816) 366-8769, WhatsApp: +447537184673

 Az Avant Loans azt hiszik, hogy mindenki jobb pénzügyi jövőt érdemel, ha arra törekszenek. Építettünk egy olyan piactéret, amely alacsony költségeket és magas lehetőséget tart.

 A weboldalunkon keresztül is elérhet minket, de azonnali válasz esetén töltse ki az alábbi űrlapot, és továbbítsa az email címünkre {avantloan@yahoo.com} WhatsApp: +447537184673

* Teljes név:
* Hitelösszeg szükséges:
* Hitel időtartam:
* A kölcsön célja:
* Város ország:
* Telefonszám:
* Honnan hallottál rólunk:

 Valóban Érdekelnek kölcsönök megszerzéséért, akkor kérjük, írja le az AVANT LOAN {avantloan@yahoo.com} e-mailben a fenti hitelkövetelést.

 Tisztelettel,
Etienne L. Audrey
Vállalat: Avant Loans
Kapcsolat: avantloan@yahoo.com
Tel: (816) 366-8769.
WhatsApp: +447537184673



Világszerte kölcsönöket nyújtunk cégeknek és magánszemélyeknek. Szüksége van pénzügyi segítségre, kölcsönt igényel a számlák megfizetésére vagy a vállalkozás növelésére? Jelentkezzen egy kölcsönre, és a kérelem űrlap kézhezvételét követő 48 órán belül jóváhagyásra kerüljön. A hitelek minden kategóriáját kínáljuk, mint pl. A Befektetési hitel, a személyi kölcsön, az autó és az ingatlanhitel, valamint a pénzügyi támogatás 2% -os alacsony kamatlábbal. A hitelprogramunk nagyon közvetlen és rugalmas, mivel elégedettségünk és pénzügyi sikerünk a célunk. További információért érdeklődik, lépjen velünk kapcsolatba
Pillanatnyilag
E-mailben: apexloan.plc@gmail.com



Ön bármilyen pénzügyi nehézségben van? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Kvithyll Finance and Mortgages Limited céggel. Mindenféle hitelnyújtási szolgáltatást kínálunk, hogy megfeleljen a pénzügyi szükségleteinek, mint például a személyi hitel, az adósságkonszolidációs kölcsön, a kockázati tőke, az üzleti kölcsön, az oktatási kölcsön, az otthoni hitel 2% -os alacsony kamatlábon. Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailen keresztül: kvithyllfinance@gmail.com Az elégedettség és a pénzügyi siker a mi célunk, és a velünk való együttélés jó tapasztalat lesz. Whatsapp: +17816567138 a hitel mindenki számára nyitva áll az állampolgárságtól függetlenül.

E-mail: kvithyllfinance@gmail.com



Jó napot mindenkinek,
A nevem Lisa Scott, azt szeretném használni ezt a médiumot, hogy megosszák ezt a bizonylatot arról, hogy hogyan kaptam kölcsönöket egy Legit Loan Company-től. Néhány hónappal ezelőtt kétségbeesett szükségem volt a hitelre, sok társasággal kapcsolatba léptem, de összesen 3000 eurót becsaptam, egyre frusztráltabbá és kétségbeesőbbé váltam. Egészen hűséges napig úgy döntöttem, hogy kapcsolatba lépjek egy barátommal, aki nemrég kölcsönzött az interneten, elmondtam neki a pénzügyi helyzetemet, elmondta nekem ezt a legális Hitelcéget, a SUSAN WEALTH LOAN COMPANY (susanwealthloancompany@gmail.com). Felvette a kapcsolatot a Társasággal, és megkapta a Társaság Általános Szerződési Feltételeit, amelyeket elfogadtam és legfeljebb 48 órán belül a legnagyobb meglepetésemre jóváhagyták a 40.000 euró összegű Hitelösszeget, és átutalták számlámra. Azt hiszem, mások is tanúskodnak erről a Társaságról. Sürgősen szüksége van egy kölcsönre? forduljon a Társasághoz e-mailben: susanwealthloancompany@gmail.com



We are direct providers of Fresh Cut BG, SBLC and MTN which are specifically for lease, our bank instrument can be engage in PPP Trading, Discounting, signature project(s) such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Telecommunication, construction of Dams, Bridges, Real Estate and all kind of projects.

We do not have any broker chain in our offer or get involved in chauffer driven offers. We deliver with time and precision as sethforth in the agreement. Our terms and Conditions are reasonable, below is our instrument description.


DESCRIPTION OF INSTRUMENTS:
1. Instrument: Bank Guarantee (BG/SBLC) (Appendix A)
2. Total Face Value: Eur 1 MIN and Eur 5B MAX (Five Billion USD).
3. Issuing Bank: HSBC, London or Deutsche Bank Frankfurt or any Top 25 WEB
4. Age: One Year, One Day
5. Leasing Price: 4% of Face Value plus 1% commission fees to brokers.
6. Delivery: SWIFT TO SWIFT.
7. Payment: MT-103.
8. Hard Copy: Bonded Courier within 7 banking days.


All relevant business information will be provided upon request.

Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, loan financing by providing you with yearly renewable leased bank instruments. We work directly with issuing bank lease providers, this Instrument can be monetized on your behalf for 100% funding: For further details contact us with the below information.

Contact : Mr. Raymond Doison
Contact Email: crusaderbroker.bgassurance@gmail.com
skype:crusaderbroker.bgassurance@gmail.com
Whatsapp : +44 7459 947744



A nevem Mária Ádám egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagyott bennünket, annyira zavaros és frusztrált voltam, hogy fizetném a hatalmas adósságot. Egy nap átkerültem az interneten, és rámutattam (Jörg Stephen) arról, hogy GINA MORGAN segített neki egy kölcsönt. Így 15 000 000 Ft összegű kölcsönt kértem 5 évig a Társaságtól a postán keresztül (ginamorganloancompany@gmail.com). Amikor a hitelre jelentkeztem, fogadást tettem Istennek, hogy ha megkapom a kölcsönt, a világ tudta, hogy mit tett velem, legnagyobb meglepetésemre, kevesebb, mint 48 óra alatt a hitelem 2% -os kamattal járt. Most a férjem adósságát rendeztem, és új életet és vállalkozást indítottam. Teljesítette az én fogadalmat. Tehát, ha bármilyen típusú kölcsönt szeretne 2% -ig, kérjük, lépjen kapcsolatba GINA MORGAN HITELKERESKEDELMI KFT. E-mail címével, ginamorganloancompany@gmail.com



Ön bármilyen pénzügyi nehézségben van? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Kvithyll Finance and Mortgages Limited céggel. Mindenféle hitelnyújtási szolgáltatást kínálunk, hogy megfeleljen a pénzügyi szükségleteinek, mint például a személyi hitel, az adósságkonszolidációs kölcsön, a kockázati tőke, az üzleti kölcsön, az oktatási kölcsön, az otthoni hitel 2% -os alacsony kamatlábon. Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailen keresztül: kvithyllfinance@gmail.com Az elégedettség és a pénzügyi siker a mi célunk, és a velünk való együttélés jó tapasztalat lesz. Whatsapp: +17816567138 a hitel mindenki számára nyitva áll az állampolgárságtól függetlenül.

E-mail: kvithyllfinance@gmail.com



A nevem Mária Ádám egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagyott bennünket, annyira zavaros és frusztrált voltam, hogy fizetném a hatalmas adósságot. Egy nap átkerültem az interneten, és rámutattam (Jörg Stephen) arról, hogy GINA MORGAN segített neki egy kölcsönt. Így 15 000 000 Ft összegű kölcsönt kértem 5 évig a Társaságtól a postán keresztül (ginamorganloancompany@gmail.com). Amikor a hitelre jelentkeztem, fogadást tettem Istennek, hogy ha megkapom a kölcsönt, a világ tudta, hogy mit tett velem, legnagyobb meglepetésemre, kevesebb, mint 48 óra alatt a hitelem 2% -os kamattal járt. Most a férjem adósságát rendeztem, és új életet és vállalkozást indítottam. Teljesítette az én fogadalmat. Tehát, ha bármilyen típusú kölcsönt szeretne 2% -ig, kérjük, lépjen kapcsolatba GINA MORGAN HITELKERESKEDELMI KFT. E-mail címével, ginamorganloancompany@gmail.com



Jó nap,

Jogos és jó hírű pénzhitelező vagyunk. Pénzügyi támogatást igénylő egyéneknek adunk kölcsönöket, kölcsönöket adunk azoknak, akik rossz hitelhez vagy pénzt keresnek, hogy fizetni tudják a számlájukat, hogy befektetjenek az üzletbe. Szóval sürgős kölcsönt keresel? Nem kell aggódnod, mert a megfelelő helyen állsz, 2% alacsony kamatozású hiteleket kínálunk, tehát ha hitelre van szükséged, akkor csak az e-mail címen keresztül érdemes felvenni velünk a kapcsolatot: mobilfunding1999@gmail.com

KÖVETELÉSI ALKALMAZÁSI INFORMÁCIÓK SZÜKSÉGES:

1) Teljes nevek: ............
2) Nem: .................
3) Kor: ........................
4) Ország: .................
5) telefonszám: ........
6) Foglalkozás: ..............
7) Havi jövedelem: ......
8) Hitelösszeg szükséges: .....
9) Hitelkeret: ...............
10) A kölcsön célja: ...........

Kösz



A nevem Mária Ádám egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagyott bennünket, annyira zavaros és frusztrált voltam, hogy fizetném a hatalmas adósságot. Egy nap átkerültem az interneten, és rámutattam (Jörg Stephen) arról, hogy GINA MORGAN segített neki egy kölcsönt. Így 15 000 000 Ft összegű kölcsönt kértem 5 évig a Társaságtól a postán keresztül (ginamorganloancompany@gmail.com). Amikor a hitelre jelentkeztem, fogadást tettem Istennek, hogy ha megkapom a kölcsönt, a világ tudta, hogy mit tett velem, legnagyobb meglepetésem szerint kevesebb mint 48 óra alatt a hitelem 2% -os kamatlábbal történt. Most a férjem adósságát rendeztem, és új életet és vállalkozást indítottam. Teljesítette az én fogadalmat. Tehát, ha bármilyen típusú kölcsönt szeretne 2% -ig, kérjük, lépjen kapcsolatba a GINA MORGAN HITELKERESKEDELMI KFT. E-mail címével, ginamorganloancompany@gmail.com



Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbeesett pénz iránti igénye voltam, ezért gondoltam, hogy kölcsönöket kapok, akkor olyan sok csalót követtem el, akik 2500 eurót gyűjtöttek tőlem, és nem küldtek e-mailt nekem. Nagyon frusztrált voltam, és végül egy részeg, egy hűséges nap, amikor egy klubba mentem egy kis italt, ahol találkoztam egy régi barátommal, elmondtam neki mindazt, ami velem történt, bemutatta a GINA MORGAN HITELEZŐ KFT. cím (ginamorganloancompany@gmail.com), elmondta nekem, hogy a Társaság segített neki és családjának. Azonnal felkerestem, azonnal hazaértem, a szabályokat és szabályokat megmondtam, a kölcsön feldolgozása után kevesebb mint 24 órában megkaptam a 80.000 eurós hitelemet. Tehát, ha érdekelt a kölcsön, akkor is kapcsolatba vele az e-mail: ginamorganloancompany@gmail.com



Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbeesett pénz iránti igénye voltam, ezért gondoltam, hogy kölcsönöket kapok, akkor olyan sok csalót követtem el, akik 2500 eurót gyűjtöttek tőlem, és nem küldtek e-mailt nekem. Nagyon frusztrált voltam, és végül egy részeg, egy hűséges nap, amikor egy klubba mentem egy kis italt, ahol találkoztam egy régi barátommal, elmondtam neki mindazt, ami velem történt, bemutatta a GINA MORGAN HITELEZŐ KFT. cím (ginamorganloancompany@gmail.com), elmondta nekem, hogy a Társaság segített neki és családjának. Azonnal felkerestem, azonnal hazaértem, a szabályokat és szabályokat megmondtam, a kölcsön feldolgozása után kevesebb mint 24 órában megkaptam a 80.000 eurós hitelemet. Tehát, ha érdekelt a kölcsön, akkor is kapcsolatba vele az e-mail: ginamorganloancompany@gmail.com



Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbeesett pénz iránti igénye voltam, ezért gondoltam, hogy kölcsönöket kapok, akkor olyan sok csalót követtem el, akik 2500 eurót gyűjtöttek tőlem, és nem küldtek e-mailt nekem. Nagyon frusztrált voltam, és végül egy részeg, egy hűséges nap, amikor egy klubba mentem egy kis italt, ahol találkoztam egy régi barátommal, elmondtam neki mindazt, ami velem történt, bemutatta a GINA MORGAN HITELEZŐ KFT. cím (ginamorganloancompany@gmail.com), elmondta nekem, hogy a Társaság segített neki és családjának. Azonnal felkerestem, azonnal hazaértem, a szabályokat és szabályokat megmondtam, a kölcsön feldolgozása után kevesebb mint 24 órában megkaptam a 80.000 eurós hitelemet. Tehát, ha érdekelt a kölcsön, akkor is kapcsolatba vele az e-mail: ginamorganloancompany@gmail.com



Jó napot mindenkinek,
A nevem Lisa Scott, azt szeretném használni ezt a médiumot, hogy megosszák ezt a bizonylatot arról, hogy hogyan kaptam kölcsönöket egy Legit Loan Company-től. Néhány hónappal ezelőtt kétségbeesett szükségem volt a hitelre, sok társasággal kapcsolatba léptem, de összesen 3000 eurót becsaptam, egyre frusztráltabbá és kétségbeesőbbé váltam. Egészen hűséges napig úgy döntöttem, hogy kapcsolatba lépjek egy barátommal, aki nemrég kölcsönzött az interneten, elmondtam neki a pénzügyi helyzetemet, elmondta nekem ezt a legális Hitelcéget, a SUSAN WEALTH LOAN COMPANY-t (susanwealthloancompany@gmail.com). Felvette a kapcsolatot a Társasággal, és megkapta a Társaság Általános Szerződési Feltételeit, amelyeket elfogadtam és legfeljebb 48 órán belül a legnagyobb meglepetésemre jóváhagyták a 40.000 euró összegű Hitelösszeget, és átutalták számlámra. Azt hiszem, mások is tanúskodnak erről a Társaságról. Sürgősen szüksége van egy kölcsönre? forduljon a Társasághoz e-mailben: susanwealthloancompany@gmail.com



Sürgős kölcsönt keres, hogy megoldja pénzügyi problémáját egy megfizethető 2% -os kamatlábon, akkor kérjük, forduljon Kvithyll Frankhez a megfizethető hitelekért. Email: kvithyllfinance@gmail.com

Whatsapp: +17816567138
E-mail: kvithyllfinance@gmail.com



Szükség van-e sürgős hitelre? Hitelek az adósság törlésére vagy a pénz kölcsönzésére. Üzleti javítása érdekében bármely bank és más pénzügyi intézmény elutasította? Szüksége van kölcsönre vagy jelzálogra? Ez az a hely, ahol meg kell nézni, itt vagyunk, hogy megoldjuk minden pénzügyi problémádat. Pénzt adunk a nyilvánosságnak. Pénzügyi segítségre van szüksége egy rossz hitelezőnek, akinek pénzre van szüksége. Az üzleti befektetések 2% -os ésszerű arányban történő fizetéséhez hadd használjam ezt a médiumot, hogy tájékoztassam Önöket arról, hogy megbízható és hasznos segítséget nyújtunk, és hajlandóak vagyunk kölcsönöket nyújtani. Lépjen kapcsolatba velünk ma e-mailben: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

Hitel ajánlat.



Hogyan kaptam meg a kívánt hitelösszegemet egy megbízható hiteltársaságtól (kvithyllfinance@gmail.com)

Hello mindenkinek, a nevem Matej Smolej, én vagyok a budapesti, Magyarországon, itt vagyok, hogy bizonyságot tegyek arról, hogyan kaptam hitelemet Kvithyll Frank hiteltársaságtól (kvithyllfinance@gmail.com), miután két alkalommal jelentkeztem különböző hitelnyújtóktól, akik azt állította, hogy itt a hitelezők, itt azt hittem, hogy hitelezésük valódi volt, és én alkalmaztam, de soha nem adtak nekem kölcsönt, amíg egy barátom nem mutat be nekem Kvithyll Frank hitelminősítő cégnek, aki megígérte, hogy segíteni fog nekem egy vágy és kölcsön tényleg úgy tette, ahogy megígérte a késedelem nélkül, kétségem volt, de soha nem fogom elhinni. Soha nem gondoltam, hogy még mindig megbízható hitelnyújtók vannak, amíg nem találkoztam Kvithyll Frank úrral, aki valóban segített a kölcsönemben, és jobb életemben megváltoztatta az életemet. Tudom, hogy még mindig sok jó hitelező van odakint, de azt tanácsolom, hogy próbálja ki Kvithyll Frank hiteltársaságát, gondozását és megértését. nem tudom, hogy szükség van-e sürgős hitelre is, vagy szeretné finanszírozni projektjeit, ezért ne habozzon kapcsolatba lépni Frank Kvithyll Loan Company-val, e-mail címe (kvithyllfinance@gmail.com)



A nevem Mária Ádám Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, annyi adóssággal hagyott minket, annyira zavart voltam és csalódott voltam, hogy hogyan kell fizetni a hatalmas adósságot. Egy nap az interneten mentem át, és egy Jörg Stephen tanúvallomását tapasztaltam arról, hogy GINA MORGAN segített neki kölcsönben. Tehát 15 000 000Ft hitelre jelentkeztem 5 éves időtartamra a Társaságtól e-mailben (ginamorganloancompany@gmail.com). Amikor a kölcsönre jelentkeztem, fogadtam az Istenhez, hogy ha megkapom a kölcsönt, a világ tudja, mit tett számomra, a legnagyobb meglepetésemre, kevesebb, mint 48 óra múlva a kölcsönem 2% -os kamatlábat kapott. Most elszámoltam a férjem adósságát, és új életet és üzletet indítottam el. Most teljesítettem az én fogadalmat. Tehát, ha 2% -os hitelet szeretne, kérjük, forduljon a GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD-hez e-mailen a ginamorganloancompany@gmail.com



Ön bármilyen pénzügyi nehézségben van? HA IGEN! Kapcsolat Kvithyll Finance és Mortgages Limited® A kis és nagy hitelek összegére. Mindenféle hitelszolgáltatást kínálunk, hogy kielégítsük a pénzügyi igényeket, mint például a személyes hitel, az adósság konszolidációs hitel, a kockázati tőke, az üzleti hitel, az oktatási hitel, az otthoni hitel 2% -os alacsony kamatláb mellett. Lépjen kapcsolatba velünk ma e-mailben: kvithyllfinance@gmail.com Pénzügyi elégedettségünk a célunk, és a velünk való együttműködés jó tapasztalat lesz. Whatsapp: +17816567138 A hitel nyitva áll minden állampolgárságtól függetlenül.

E-mail: kvithyllfinance@gmail.com



Ön bármilyen pénzügyi nehézségben van? HA IGEN! Kapcsolat Kvithyll Finance és Mortgages Limited® A kis és nagy hitelek összegére. Mindenféle hitelszolgáltatást kínálunk, hogy kielégítsük a pénzügyi igényeket, mint például a személyes hitel, az adósság konszolidációs hitel, a kockázati tőke, az üzleti hitel, az oktatási hitel, az otthoni hitel 2% -os alacsony kamatláb mellett. Lépjen kapcsolatba velünk ma e-mailben: kvithyllfinance@gmail.com Pénzügyi elégedettségünk a célunk, és a velünk való együttműködés jó tapasztalat lesz. Whatsapp: +17816567138 A hitel nyitva áll minden állampolgárságtól függetlenül.

E-mail: kvithyllfinance@gmail.com



Figyelem:

Hiteleket kínálunk magán- és kereskedelmi testületeknek, nagyon alacsony éves kamatlábbal, 3%, 1 év és 25 év közötti visszafizetéssel. Hiteleket adunk 5000 és 500 000 000 között. Ennek célja, hogy megszüntesse a Bad Credit növekvő történetét, és stabil nyereséget nyújtson mind cégünk, mind ügyfeleink számára.

Elvesztette az alvást éjszaka aggódva, hogy hogyan lehet hitelt szerezni? Kapcsolat: Paul Loan Agency most e-mailben: paulhelpfund@yahoo.com vagy WhatsApp: +91 733 787 3110

Kínálunk alacsony kamatozású 3% -os hitelt és kínálunk.

* Személyi kölcsönök
* Adósság konszolidációs hitelek
* Kockázati tőke
* Üzleti hitelek
* Oktatási hitelek
* Lakáshitelek
* Hitelek bármilyen okból

Sürgősebb információért forduljon azonnal hozzánk. paulhelpfund@yahoo.com vagy WhatsApp: +91 733 787 3110
Üdvözlettel
Paul Moritz úr



Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy jó hírű, törvényes és akkreditált hitelező. Mindenféle kölcsönt nagyon gyors és egyszerű módon adunk ki, személyi hitel, autóhitel, házi hitel, diákhitel, üzleti hitel, feltalálói hitel, adósságkonszolidáció. stb.

Jóváhagyott egy üzleti vagy személyes hitelek ma, és kaphat pénzeszközöket ugyanazon a héten az alkalmazás. Ezeket a személyes hiteleket jóvá lehet hagyni, függetlenül a hiteltől, és rengeteg boldog ügyfelet használhat a követelés biztonsági mentéséhez. De nem csak a szükséges személyi kölcsönt kapod; kapsz a legolcsóbbat. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk, hogy a legkisebb arány az összes fedezetlen juttatású hitel esetében.

Arra törekszünk, hogy pozitív tartós benyomást tegyünk az ügyfeleim elvárásainak túllépésével mindent, amit csinálok. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük Önt, miközben a legmagasabb színvonalú szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs társadalombiztosítás Szükséges szám és nincs szükség hitelellenőrzésre, 100% garantált. Kérjük, azonnal vegye fel a kapcsolatot az alábbi részletekkel, ha egy kölcsön iránt érdeklődik, és csalásoktól mentes.

E-mail: progresiveloan@yahoo.com
Hívás / WhatsApp: +16626183756
Weboldal: https://progresivefunding.wordpress.com





Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy jó hírű, törvényes és akkreditált hitelező. Mindenféle kölcsönt nagyon gyors és egyszerű módon adunk ki, személyi hitel, autóhitel, házi hitel, diákhitel, üzleti hitel, feltalálói hitel, adósságkonszolidáció. stb.

Jóváhagyott egy üzleti vagy személyes hitelek ma, és kaphat pénzeszközöket ugyanazon a héten az alkalmazás. Ezeket a személyes hiteleket jóvá lehet hagyni, függetlenül a hiteltől, és rengeteg boldog ügyfelet használhat a követelés biztonsági mentéséhez. De nem csak a szükséges személyi kölcsönt kapod; kapsz a legolcsóbbat. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk, hogy a legkisebb arány az összes fedezetlen juttatású hitel esetében.

Arra törekszünk, hogy pozitív tartós benyomást tegyünk az ügyfeleim elvárásainak túllépésével mindent, amit csinálok. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük Önt, miközben a legmagasabb színvonalú szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs társadalombiztosítás Szükséges szám és nincs szükség hitelellenőrzésre, 100% garantált. Kérjük, azonnal vegye fel a kapcsolatot az alábbi részletekkel, ha egy kölcsön iránt érdeklődik, és csalásoktól mentes.

E-mail: progresiveloan@yahoo.com
Hívás / WhatsApp: +16626183756
Weboldal: https://progresivefunding.wordpress.com





A nevem Mária Ádám Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, annyi adóssággal hagyott minket, annyira zavart voltam és csalódott voltam, hogy hogyan kell fizetni a hatalmas adósságot. Egy nap az interneten mentem át, és egy Jörg Stephen tanúvallomását tapasztaltam arról, hogy GINA MORGAN segített neki kölcsönben. Tehát 15 000 000Ft hitelre jelentkeztem 5 éves időtartamra a Társaságtól e-mailben (ginamorganloancompany@gmail.com). Amikor a kölcsönre jelentkeztem, fogadtam az Istenhez, hogy ha megkapom a kölcsönt, a világ tudja, mit tett számomra, a legnagyobb meglepetésemre, kevesebb, mint 48 óra múlva a kölcsönem 2% -os kamatlábat kapott. Most elszámoltam a férjem adósságát, és új életet és üzletet indítottam el. Most teljesítettem az én fogadalmat. Tehát, ha 2% -os hitelet szeretne, kérjük, forduljon a GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD-hez e-mailen a ginamorganloancompany@gmail.com



A nevem Luis Roland, kedves feleségem és 3 gyerekem van. egy héttel ezelőtt kétségbeesetten szükségem volt a pénzre, úgyhogy gondoltam, hogy van egy kölcsön, és olyan sok csalóba esett, aki 2500 eurót gyűjtött rólam, és megtagadta nekem e-mailt. Nagyon csalódott lettem és végül részeg voltam, egy hűséges nap, amikor egy olyan italhoz mentem, ahol találkoztam egy régi barátommal, mondtam neki mindent, ami velem történt, bemutatja a GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD-nek, és megadta nekem az e-mailt cím (ginamorganloancompany@gmail.com), azt mondta nekem, hogy a társaság segített neki és családjának. Rögtön kapcsolatba léptem vele, hogy hazaértem, azt mondták a szabályoknak és szabályoknak, hogy a kölcsön feldolgozása után kevesebb, mint 24 órán belül megkaptam a 80 000 eurós kölcsönt. Tehát ha érdekel egy kölcsön, akkor kapcsolatba léphet vele is e-mailben: ginamorganloancompany@gmail.com



Jó napot mindenkinek,
A nevem Lisa Scott, ezt a médiumot szeretném megosztani, hogy megosszam ezt a bizonyságot arról, hogyan kaptam meg kölcsönemet a Legit Loan Company-től. Néhány hónappal ezelőtt kétségbeesetten szükségem volt a kölcsönre, kapcsolatba léptem annyi céggel, de összességében 3000 eurót csalogattam, egyre csalódottabb és kétségbeesettebb lettem. Egy hűséges napig úgy döntöttem, hogy kapcsolatba lépek egy olyan barátommal, aki nemrégiben kapott kölcsön online, elmondtam neki a pénzügyi helyzetemről, elmondta nekem ezt a legit hitel kölcsönző céget, a SUSAN WEALTH LOAN COMPANY-t (susanwealthloancompany@gmail.com). Felkerestem a Társaságot, és megkaptam azokat a Társasági Feltételeket, amelyeket elfogadtam és legnagyobb meglepetésemre 48 órán belül megadtam és jóváírtam a 40 000 eurós kölcsönösszeget. Úgy gondolom, hogy más emberek is bizonyságot tesznek ugyanezen cégről. Szüksége van sürgősen kölcsönre? lépjen kapcsolatba a Társasággal e-mailben: susanwealthloancompany@gmail.com



A nevem Luis Roland, kedves feleségem és 3 gyerekem van. egy héttel ezelőtt kétségbeesetten szükségem volt a pénzre, úgyhogy gondoltam, hogy van egy kölcsön, és olyan sok csalóba esett, aki 2500 eurót gyűjtött rólam, és megtagadta nekem e-mailt. Nagyon csalódott lettem és végül részeg voltam, egy hűséges nap, amikor egy olyan italhoz mentem, ahol találkoztam egy régi barátommal, mondtam neki mindent, ami velem történt, bemutatja a GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD-nek, és megadta nekem az e-mailt cím (ginamorganloancompany@gmail.com), azt mondta nekem, hogy a társaság segített neki és családjának. Rögtön kapcsolatba léptem vele, hogy hazaértem, azt mondták a szabályoknak és szabályoknak, hogy a kölcsön feldolgozása után kevesebb, mint 24 órán belül megkaptam a 80 000 eurós kölcsönt. Tehát ha érdekel egy kölcsön, akkor kapcsolatba léphet vele is e-mailben: ginamorganloancompany@gmail.com



A nevem Mária Ádám Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, annyi adóssággal hagyott minket, annyira zavart voltam és csalódott voltam, hogy hogyan kell fizetni a hatalmas adósságot. Egy nap az interneten mentem át, és egy Jörg Stephen tanúvallomását tapasztaltam arról, hogy GINA MORGAN segített neki kölcsönben. Tehát 15 000 000Ft hitelre jelentkeztem 5 éves időtartamra a Társaságtól e-mailben (ginamorganloancompany@gmail.com). Amikor a kölcsönre jelentkeztem, fogadtam az Istenhez, hogy ha megkapom a kölcsönt, a világ tudja, mit tett számomra, a legnagyobb meglepetésemre, kevesebb, mint 48 óra múlva a kölcsönem 2% -os kamatlábat kapott. Most elszámoltam a férjem adósságát, és új életet és üzletet indítottam el. Most teljesítettem az én fogadalmat. Tehát, ha 2% -os hitelet szeretne, kérjük, forduljon a GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD-hez e-mailen a ginamorganloancompany@gmail.com



Jelentkezzen megfizethető kölcsönre 2% -kal regisztráció vagy banki átutalási díj nélkül e-mailben: suntrustfinancialhome@gmail.com

Helló mindenkinek, hogy a Sun Trust pénzügyi szolgáltatása a kormány által hitelesített és regisztrált, mindenféle hitelt nagyon alacsony kamatokkal kínálunk 2%.
Szükség van egy sürgős hitelre egy új év megkezdéséhez?
Szükség van-e sürgős hitelre a számlák kifizetésére?
Szükség van-e sürgős hitelre egy vállalkozás indításához?
Szüksége van sürgős személyi kölcsönre?
Szükség van-e sürgős orvosi ellátásra?
Szükség van egy sürgős hitelre ház megvásárlásához, szükség van-e sürgős bármilyen kölcsönre, ha igen, lépjen kapcsolatba velünk e-mailben: (suntrustfinancialhome@gmail.com)

Üdvözlettel ,
William Rogers úr.



Jelentkezzen megfizethető kölcsönre 2% -kal regisztráció vagy banki átutalási díj nélkül e-mailben: suntrustfinancialhome@gmail.com

Helló mindenkinek, hogy a Sun Trust pénzügyi szolgáltatása a kormány által hitelesített és regisztrált, mindenféle hitelt nagyon alacsony kamatokkal kínálunk 2%.
Szükség van egy sürgős hitelre egy új év megkezdéséhez?
Szükség van-e sürgős hitelre a számlák kifizetésére?
Szükség van-e sürgős hitelre egy vállalkozás indításához?
Szüksége van sürgős személyi kölcsönre?
Szükség van-e sürgős orvosi ellátásra?
Szükség van egy sürgős hitelre ház megvásárlásához, szükség van-e sürgős bármilyen kölcsönre, ha igen, lépjen kapcsolatba velünk e-mailben: (suntrustfinancialhome@gmail.com)

Üdvözlettel ,
William Rogers úr.



A nevem Valeria Marco 6 hónappal ezelőtt az én üzleti összeomlásom volt, nem volt reményem, hogy újra elveszítem az üzletemet. Megpróbáltam pénzt kölcsönözni a banktól, de nem volt elég pénzem a hitelkártyámban, és nem volt biztosíték a hitelhez, majd egy nagyon közeli barátom, Camila Diego, bemutatott nekem egy hiteles hitelezőt az interneten keresztül. GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD. Ez a női hitelintézet 160 000 euró értékű kölcsönt tudott adni nekem, vagyontárgy vagy hitelkártya nélkül, de bizalommal adta át nekem. Szóval a barátaimnak azt mondtam magamnak, hogy miért önzők, ezért úgy döntöttem, hogy megosztom ezt az információt mindenkinek. Ha egy hitelből hitelre van szüksége, a hitelező a Gina Morganhoz fordul az e-mail címén: ginamorganloancompany@gmail.com



Szükség van-e sürgős hitelre? Hitelek az adósság törlésére vagy a pénz kölcsönzésére. Üzleti javítása érdekében bármely bank és más pénzügyi intézmény elutasította? Szüksége van kölcsönre vagy jelzálogra? Ez az a hely, ahol meg kell nézni, itt vagyunk, hogy megoldjuk minden pénzügyi problémádat. Pénzt adunk a nyilvánosságnak. Pénzügyi segítségre van szüksége egy rossz hitelezőnek, akinek pénzre van szüksége. Az üzleti befektetések 2% -os ésszerű áron történő megfizetéséhez hadd használjam ezt a médiumot, hogy tájékoztassam Önöket arról, hogy megbízható és hasznos segítséget nyújtunk, és hajlandóak vagyunk kölcsönöket nyújtani. Lépjen kapcsolatba velünk ma e-mailben: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

Hitel ajánlat



Jelentkezz be egy egyszerű személyes vagy üzleti kölcsönre 2% -os kamatozással, keressen vissza további információkat, ha e-mailben érdeklődsz: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

Hitel ajánlat.

You need an urgent loan? Contact: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com) For further information on the loan.

Loan Offer


Megjegyzés küldése

<< Vissza


Címkék:

5K, Add tovább, Agymenés, Apa, Brühühü, EMK, Emlék, Életkor, Felmutatható, Film, Gasztro, Halál, Humor, Húbazmeg, Hüjeblogger, Jog, Kapcsolatok, Kisebbség, Kommunikáció, Kopipészt, Könyv, Lakás, Melegség, Nyaralás, Panaszkönyv, Politika, Pszicho, Rádió, Súlyos, Szemműtét, Szomatik, Sztori, Számvetés, Tavasz, Ünnep, Vallás, Vendéglátás, Vers, Világ+ember, Virtuál, Zene



Terápiás olvasókönyv
Pszichológiai témájú irásaim gyűjteménye

Sorskönyv nélkül
Pszichológiai blogom

Sématerápia
Általam szerkesztett oldal


2015-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Felmászok a létra, Napkút Kiadó, 2015.

Felmászok a létra
(versek)


2009-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Művirágok a szimbolizmus oltárára, Katalizátor Kiadó, 2009.

Művirágok a szimbolizmus oltárára
(versek)


2008-ban megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Aszalt szilva naplementekor (mémtörténetek), Katalizátor Kiadó, 2008.

Aszalt szilva naplementekor
(mémtörténetek)


Korábbi hónapok:

január 2005 | február 2005 | március 2005 | április 2005 | május 2005 | június 2005 | július 2005 | augusztus 2005 | szeptember 2005 | október 2005 | november 2005 | december 2005 | január 2006 | február 2006 | március 2006 | április 2006 | május 2006 | június 2006 | július 2006 | augusztus 2006 | szeptember 2006 | október 2006 | november 2006 | december 2006 | január 2007 | február 2007 | március 2007 | április 2007 | május 2007 | június 2007 | július 2007 | augusztus 2007 | szeptember 2007 | október 2007 | november 2007 | december 2007 | január 2008 | február 2008 | március 2008 | április 2008 | május 2008 | június 2008 | július 2008 | augusztus 2008 | szeptember 2008 | október 2008 | november 2008 | december 2008 | január 2009 | február 2009 | március 2009 | április 2009 | május 2009 | június 2009 | július 2009 | augusztus 2009 | szeptember 2009 | október 2009 | november 2009 | december 2009 | január 2010 | február 2010 | március 2010 | április 2010 | május 2010 | június 2010 | július 2010 | augusztus 2010 | szeptember 2010 | október 2010 | november 2010 | december 2010 | január 2011 | február 2011 | március 2011 | április 2011 | május 2011 | június 2011 | július 2011 | augusztus 2011 | szeptember 2011 | október 2011 | november 2011 | december 2011 | január 2012 | február 2012 | március 2012 | április 2012 | május 2012 | június 2012 | július 2012 | augusztus 2012 | szeptember 2012 | október 2012 | november 2012 | december 2012 | január 2013 | április 2013 | május 2013 | június 2013 | augusztus 2013 | szeptember 2013 | október 2013 | november 2013 | december 2013 | március 2014 | április 2014 | május 2014 | június 2014 | október 2014 | december 2014 | január 2015 | február 2015 | március 2015 | április 2015 | május 2015 | július 2015 | augusztus 2015 | szeptember 2015 | november 2015 | december 2015 | február 2016 | március 2016 |


Így írok én – A jelen blog paródiája (by Jgy)
Így írok én 2. – Ua. (by Ua.)


>>> LEVÉL <<<



látogató 2005. január 10-e óta