Ez van –  Blog –  Tudatmódosítók –  Salátástál –  Terápia –  Sorskönyv nélkül –  Olvasókönyv –  Képmutatás –  Kijárat...

Mottó, egyúttal felhívás az Olvasóhoz:
         „Ha nem a megoldás, akkor a probléma része vagy.”
   –   Ez bármire igaz.

Birtalan Balázs naplója

Birtalan Balázs Örülök, ha blogomat – ahogy nevezni szoktam: „napi rendes és rendetlen agymenéseimet” – nemcsak olvasással, de megjegyzéseiddel is megtiszteled. Mivel korántsem gondolom, hogy elértem volna a személyiségfejlődés csúcsára, kifejezetten szükségem van mind elismerésekre, mind építő kritikákra. Az ún. kommentezés során választhatsz: gondolataidat megoszthatod velem saját neved aláírásával, vagy – a netes hagyományoknek megfelelően – valamilyen nick-et használva, illetve írhatsz anonim módon. A döntés a tied; előrebocsátom azonban, hogy a névtelen mocskolódásról és észosztásról elég markáns a véleményem. Ha a bírálatnak ezt a módját választod, ne háborodj föl utólag, ha e véleményemnek a konkrét helyzetben is hangot adok. Emellett alapelvem, hogy nem törlök kommentet akkor sem, ha tartalma és stílusa látványosan távol esik a számomra egyébként elfogadhatótól. Kivétel a spam és a flood – annak érthető okból nem kegyelmezek. (2005)

szerda, szeptember 02, 2009
11:14
 
Olvasói levél


Kaptam egy levelet egy édesanyától, akinek, úgy gondolom, egyetlen esélye a nyilvánosság. A levelet (nevének mellőzésével) az ő engedélye alapján teszem itt közzé.

Ha úgy gondolod, tégy te is így.



Tisztelt Birtalan Balázs!

\"Miért vonulnak fel a melegek\" c. cikkét olvastam.
Velünk szörnyű dolgok történtek az elmúlt hónapban!
Pont most, mikor a sajtó a média, sőt az élet is a melegek jogairól szól és ezrek küzdenek érte!
Mi a párommal nem csak ezért küzdünk, hanem a gyermekeimért!
Mi 27 és 29 éves leszbikus pár vagyunk. Egy éve élünk együtt. Ismeretségünk 10 évre nyúlik vissza.
Egy család vagyunk mi ketten, ill. 6 éves kislányom és 8 éves kisfiam.
Augusztus 5.-én erőnek erejével vitték el gyermekeimet tőlem a gyámhatóság rendelkezése alapján, amiről nem kaptam hivatalos papirt még 4 napig.
Rendezett háztartást vezetek, van munkám és minden rendben az életünkkel.
CSAK MELEGEK VAGYUNK! Engem nem hallgatott meg a gyámhatóság és egy rokonom vádaskodásira alapozott, aki ráadásul nem volt bejáratos a lakásunkba és életünkbe. És az iskola, óvoda elnagyolt véleménye alapján amit rokonunk táplált hazugságokkal.
Ma szept. 2.-án megyek a gyámhatóságra meghallgatásra.
Nagy nehezen kiharcoltam. De a hivatalos szervek sajnos részrehajlóak!
Rengeteg visszásság ill. felháborító dolog van a történetemben, aminek közel sincs vége!
Rettegek, hogy ok nélkül elszakitanak a gyermekeimtől erkölcstelen életmódomra hivatkozva, mivel SÚLYOSAN VESZÉLYEZTETJÜK ÉRZELMI ÉS ERKÖLCSI, ÉRTELMI FEJLŐDÉSÜKET!!!
Ha érdeklik a további részletek kérem irjon vissza.
Feltett szándékunk, hogy bevonjuk a sajtót, médiát, hiszen a gyerekek érdeke azt kívánja hogy minnél hamarabb az édesanyjukkal legyenek aki szereti Őket. Ők is haza akarnak jönni! És ha ebben segít a nyilvánosság, természetesen név nélkül egyenlőre a gyermekek védelmében, akkor állunk elébe!
Ha tud segíteni vagy javaslata van hova forduljunk, nagyon megköszönnénk!

\"Ma sok egyén szenved diszkriminációtól mind rendszerszerűen, mind nyíltan, szexuális irányultsága és nemi identitása miatt. Kormányaink szembe akarnak szállni az ilyen diszkriminációval azáltal, hogy elősegítik az emberi jogok érvényesítését, legyen szó bármilyen szexuális irányultságú vagy nemi azonosságú emberről. Minden kormányt arra ösztönzünk, hogy gondoskodjék róla: sem a szexuális orientáció, sem a nemi identitás ne képezhesse büntetőjogi szankciók alapját\" - írják.

MTI

Ezt mi is elvárjuk, sőt követeljük!

Tisztelettel:

[Aláírás]

Címkék: , , , , ,


Hozzászólások:


ez megtörténhet itt, ebben az országban? ahol a bíróságok akkor is az anyának ítélik a gyereket, ha minden egyéb indokolás az apát igazolja? jóságos ég!



"SÚLYOSAN VESZÉLYEZTETJÜK ÉRZELMI ÉS ERKÖLCSI, ÉRTELMI FEJLŐDÉSÜKET!!!"

És ez sajnos igy is van. Semmi bajom a melegekkel, félre értés ne essék. De a gyermekeket hagyjuk ki ebből!



Utólagos: ettől függetlenül tényleg nem kéne elválasztani az Édesanyától. Kinos helyzet...



Nem. Kínos helyzetnek azt hívják, amikor az ember komoly és fontos társaságban nem veszi észre, hogy kigombolt sliccel szónokol. Az ilyet nem kínos helyzetnek hívják, hanem szűklátókörű, ostoba aljasságnak.



@ Névtelen:
„»SÚLYOSAN VESZÉLYEZTETJÜK ÉRZELMI ÉS ERKÖLCSI, ÉRTELMI FEJLŐDÉSÜKET!!!«
És ez sajnos így is van. Semmi bajom a melegekkel, félre értés ne essék. De a gyermekeket hagyjuk ki ebből!” — írod, és ne haragudj, hogy akadékoskodom, de állításodat alátámasztanád valamivel? Valami halavány kis érv is jó lenne… (Pl. miből kellene kihagyni a gyermekeket?)



"miből kellene kihagyni a gyermekeket?"

Szerintem pl. abból, hogy egyes Névtelenektől tanulják az erkölcsi és értelmi fejlődést.



Tipikus!
Ha valamivel itt valaki nem ért egyet, ugrik az összes.."itteni". Ez egy magán vélemény volt. De ennyit erről. és igazatok van.. inkább miből "nem kéne kihagyni Őket" Például hogy lássák a megfelelő mintát. A NORMÁLIS családképet. Női szerep, férfi szerep. És kihagyni Őket a melegfelvonulásból és hasonlókból.Szerintem. De tudom, itt az embernek nem lehet véleménye!:)



Ne keverjük a szezont a fazonnal. A jelen poszt nem arról szólt, hogy erőszakkal ragadjuk el a heteró szülők gyerekeit, és kényszerítsük őket buzi nevelőszülőkhöz. Hanem arról, hogy egy édesanyától erőszakkal, bizonyítatlan vádak alapján elvették a SAJÁT gyermekeit.

Halló, ébresztő! Ez minden létező társadalmi, erkölcsi vagy akármilyen normával ellenkezik (a jogról nem is beszélve)! Ez színtiszta homofóbia, semmi egyéb!



Felvonulás?
Te elvinnéd a gyermekeid mondjuk egy politikai felvonulásra, netán tüntetésre?
Ugye nem...
+ annyit a férfi és női szerepről, hogy az is elgondolkodtató.
Jobb egy gyermeknek olyan "ideális" párkapcsolatban élő emberek között, ahol a szerető szülő bántalmazza gyermekét vagy élete párját?
Természetesen a hetero kapcsolat(ha jól működik) az ideális a gyermekek szempontjából. De egy más jellegű kapcsolat sem mindenképpen abnormális vagy kevésbé szeretet teljes. Sőt!
Ez nem lehet ok! Cseppet sem!



Az édesanya a nyilvánossághoz akar fordulni; ajánlottad neki Pálfi Balázst?



A Háttér Meleg Jogsegélyszolgálatot ajánlottam figyelmébe, de mint kiderült, nyitott kapun zörgettem.



"Kedves" "Névtelen",
ha olvasnál, ha figyelnél, az mindenképpen feltűnt volna, hogy itt bizony lehet véleménye mindenkinek. Például, már meg ne haragudj, nekem is.
Így azt kell mondjam, hogy számomra nem teljesen világos az, mit is értesz te a "megfelelő mintá"-n, a "normális családkép"-en. És ugyan ki "ugrott" neked? Az összes "itteni"? Csak nem azt próbáltad eufemizálni ilyen bávatag módon, hogy mondasz valamit és nekedesnek a buzik? Ejnye, no.
Az viszont sajnos igaz, hogy az idei Meleg Méltóság Menetén nem tanácsos gyermekekkel megjelenni, köszönhetően kiváló magyar honfitársainknak, nemzettestvéreinknek, harcos hazafiainknak. (Akik nyilván pocsékul érzik magukat, hogy ezt az erkölcstelen, elfajzott, genetikailag hibás, rohadt, szemét, köcsög buzi bandát csak ennyire sikerült elkülöníteni.)



"mondasz valamit és nekedesnek a buzik?" Látom ezzel neked is vannak gondjaid.:D Elkalandoztunk. Köszönöm az egyetlen számomra hasznos választ "Gejka"!:) Végre valaki, akinek van véleménye de mégsem egy oldalúan közelíti meg a dolgokat. Balázs, a blogod egyébként tettszik, olvasom már egy ideje. Nem véletlenül "Névtelen" ez az idézőjelbe tett kedves Névtelen.



Egy kis érdekesség!

Kedves Blogozók, Balázs!
Köszönöm mindenki véleményét és a sok segítséget.
Én vagyok az elkeseredett édesanya. Természetesen figyelemmel kísérem az eseményeket.
Semmi baj azzal, hogy Névtelen is elmondja a véleményét. Sőt!
Az érdeklődés hiánya az egyik első jel az emberek elembertelenedésének. És mi két lábon járó,értelmesnek mondott, sőt érzelmes lények a legjobb úton járunk a végtelen, öntudattalan, csak nézünk ki a fejünkből létnek. A más vélemény is értékes. Úgy ahogy mi "mások" is értékesek vagyunk.

Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
Ezer szónak is egy a vége: DRUKKOLJATOK!!!



Sose értettem, hogy akik ennyire kardoskodnak amellett, hogy a gyereknek 2, egymással ellentétes nemű szülő kell, azok miért nem kelnek ki ennyire vehemensen a gyereküket egyedül nevelő anyák/apák, az elváltak, az özvegyek ellen is. És akik szerint a házasság célja a gyermekek szülése, felnevelése, azok miért nem harcolnak a meddők és nemzőképtelenek házassághoz való jogai ellen. Ezen bukik meg az összes hangzatos érvük, amivel a homofóbiájukat próbálják leplezni.

Nem tudom, van-e itt heteró, aki emlékszik, gyerekként mikor hallott először arról, hogy vannak melegek. Én emlékszem, és arra is, hogy abszolút nem lepett meg; anyukám normálisan elmagyarázta, nekem meg természetesnek tűnt, hogy ilyen is van. Szóval nagy baromság arra hivatkozni is, hogy egy gyereket ez összezavar.

Gejka, szurkolok, és tudósíts majd a fejleményekről, Balázs biztosan leközli majd.


Megjegyzés küldése

<< Vissza


Címkék:

5K, Add tovább, Agymenés, Apa, Brühühü, EMK, Emlék, Életkor, Felmutatható, Film, Gasztro, Halál, Humor, Húbazmeg, Hüjeblogger, Jog, Kapcsolatok, Kisebbség, Kommunikáció, Kopipészt, Könyv, Lakás, Melegség, Nyaralás, Panaszkönyv, Politika, Pszicho, Rádió, Súlyos, Szemműtét, Szomatik, Sztori, Számvetés, Tavasz, Ünnep, Vallás, Vendéglátás, Vers, Világ+ember, Virtuál, Zene



Terápiás olvasókönyv
Pszichológiai témájú irásaim gyűjteménye

Sorskönyv nélkül
Pszichológiai blogom

Sématerápia
Általam szerkesztett oldal


2015-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Felmászok a létra, Napkút Kiadó, 2015.

Felmászok a létra
(versek)


2009-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Művirágok a szimbolizmus oltárára, Katalizátor Kiadó, 2009.

Művirágok a szimbolizmus oltárára
(versek)


2008-ban megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Aszalt szilva naplementekor (mémtörténetek), Katalizátor Kiadó, 2008.

Aszalt szilva naplementekor
(mémtörténetek)


Korábbi hónapok:

január 2005 | február 2005 | március 2005 | április 2005 | május 2005 | június 2005 | július 2005 | augusztus 2005 | szeptember 2005 | október 2005 | november 2005 | december 2005 | január 2006 | február 2006 | március 2006 | április 2006 | május 2006 | június 2006 | július 2006 | augusztus 2006 | szeptember 2006 | október 2006 | november 2006 | december 2006 | január 2007 | február 2007 | március 2007 | április 2007 | május 2007 | június 2007 | július 2007 | augusztus 2007 | szeptember 2007 | október 2007 | november 2007 | december 2007 | január 2008 | február 2008 | március 2008 | április 2008 | május 2008 | június 2008 | július 2008 | augusztus 2008 | szeptember 2008 | október 2008 | november 2008 | december 2008 | január 2009 | február 2009 | március 2009 | április 2009 | május 2009 | június 2009 | július 2009 | augusztus 2009 | szeptember 2009 | október 2009 | november 2009 | december 2009 | január 2010 | február 2010 | március 2010 | április 2010 | május 2010 | június 2010 | július 2010 | augusztus 2010 | szeptember 2010 | október 2010 | november 2010 | december 2010 | január 2011 | február 2011 | március 2011 | április 2011 | május 2011 | június 2011 | július 2011 | augusztus 2011 | szeptember 2011 | október 2011 | november 2011 | december 2011 | január 2012 | február 2012 | március 2012 | április 2012 | május 2012 | június 2012 | július 2012 | augusztus 2012 | szeptember 2012 | október 2012 | november 2012 | december 2012 | január 2013 | április 2013 | május 2013 | június 2013 | augusztus 2013 | szeptember 2013 | október 2013 | november 2013 | december 2013 | március 2014 | április 2014 | május 2014 | június 2014 | október 2014 | december 2014 | január 2015 | február 2015 | március 2015 | április 2015 | május 2015 | július 2015 | augusztus 2015 | szeptember 2015 | november 2015 | december 2015 | február 2016 | március 2016 |


Így írok én – A jelen blog paródiája (by Jgy)
Így írok én 2. – Ua. (by Ua.)


>>> LEVÉL <<<



látogató 2005. január 10-e óta